Pulykahúsos rakott krumpli egy kicsit másképpen

Próbáltad már tejszínnel?

Ha szereted a rakott krumplit, ezt a változatot imádni fogod. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van néhány étel, amelyet recept nélkül, csukott szemmel is elkészítesz, és még így is tökéletes?

A családi kedvencről, a megunhatatlan rakott krumpliról akkor sem kell lemondanod, ha nincs otthon a kihagyhatatlannak hitt tejföl. A Parmalat főzőtejszín sűrű és krémes állagával tökéletes összetevője lehet a mindennapi és az ünnepi lakomáknak.

Egy új recept a megszokott zamatokhoz

Pulykahúsos rakott krumpli

Elkészítés: 40 perc
Nehézség: közepes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg pulyka apró hús
  • olaj
  • szárnyashús fűszerkeverék
  • 1-1,5 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
  • 2 póréhagyma, karikákra szeletelve
  • 500 g Parmalat főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt

Az elkészítés menete:

1. A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.

2. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, szétterítünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és rálocsoljuk a főzőtejszín harmadát.

3. Ezután következik egy sor póréhagyma és az elősütött hús. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legfelülre burgonya kerüljön.

4. Meglocsoljuk olajjal és a maradék főzőtejszínnel, és 190 °C-os sütőben - légkeveréses sütőben 170 °C - körülbelül 20 percig sütjük.

5. Rászórjuk a sajtot és aranysárgára pirítjuk.

Jó étvágyat!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2539332&banner=2539404&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük