Pulykahúsos rakott krumpli egy kicsit másképpen
Ha szereted a rakott krumplit, ezt a változatot imádni fogod. (x)
Van néhány étel, amelyet recept nélkül, csukott szemmel is elkészítesz, és még így is tökéletes?
A családi kedvencről, a megunhatatlan rakott krumpliról akkor sem kell lemondanod, ha nincs otthon a kihagyhatatlannak hitt tejföl. A Parmalat főzőtejszín sűrű és krémes állagával tökéletes összetevője lehet a mindennapi és az ünnepi lakomáknak.
Egy új recept a megszokott zamatokhoz
Pulykahúsos rakott krumpli
Elkészítés: 40 perc
Nehézség: közepes
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg pulyka apró hús
- olaj
- szárnyashús fűszerkeverék
- 1-1,5 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
- só
- 2 póréhagyma, karikákra szeletelve
- 500 g Parmalat főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
Az elkészítés menete:
1. A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
2. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, szétterítünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és rálocsoljuk a főzőtejszín harmadát.
3. Ezután következik egy sor póréhagyma és az elősütött hús. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legfelülre burgonya kerüljön.
4. Meglocsoljuk olajjal és a maradék főzőtejszínnel, és 190 °C-os sütőben - légkeveréses sütőben 170 °C - körülbelül 20 percig sütjük.
5. Rászórjuk a sajtot és aranysárgára pirítjuk.
Jó étvágyat!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2539332&banner=2539404&ord=RANDOM_NUMBER)%)
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- tejszín