Nyári zöldséges csirkeragu
Egy könnyű ragu tökéletes vacsora lehet a nyári estéken. Köretként elég, ha főzöl egy kis rizst, és finom fehérborral kínálod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ragu tulajdonképpen egy sűrű, ugyanakkor könnyű pörölt, ami tökéletes nyári vacsora lehet egy kis rizzsel.

A mirelit zöldségeket nem lehet összehasonlítani a frisekkel, így használd ki, amíg a piac tele van velük.

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 1 cukkíni
  • 4 csirkemellfilé
  • 2 répa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A csirkemelleket kockázd fel, és vágd cikkekre a paradicsomot is, a cukkínit és a répát karikázd fel. Ez utóbbit párold vízben, fedő alatt 15 percig.

A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a felkockázott csirkemellet, és pirítsd fehéredésig. Add hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd, szórd rá a felaprított petrezselmyet, és fedő alatt addig főzd, amíg puha nem lesz a hús, ha szükséges, önts alá egy kevés vizet

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük