Marhahúsleves velős csonttal

Ahogy Szindbád szerette

Egy igazi hagyományos klasszikus, ami igazán méltó arra, hogy a vasárnapi ebéd része legyen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kisebb társaságot látsz vendégül, akár az egész ebédet is jelentheti ez a leves, miután végeztetek a lével, jöhet a pirítós, kenjétek rá a velőt, majd főfogásként fogyasszátok el a főtt húst, friss kenyérrel, valamint tormával és mustárral.

A jó marhahúsleveshez az egyik legfontosabb hozzávaló az idő, a hústól függően akár négy órára is szükséged lehet ahhoz, hogy megfőjön.

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1-2 velős csont
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 15 dkg darabolt kelkáposzta
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint egész bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Keress egy szép nagy fazekat, amiben kényelmesen elfér majd minden. A húst mosd át jó alaposan, tedd a fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd gyújts alá, és lassan (!) forrald fel a vizet. Amíg felforr, addig megtisztíthatod és feldarabolhatod a zöldségeket. Ha már forr a víz, jöhet az első nagy kérdés, a hab.

Ha szép, tiszta színű levest szeretnél, akkor szedd le róla, de van, aki arra esküszik, hogy a habot hagyni kell, így a végeredmény ugyan zavarosabb lesz, de valamivel ízesebb.

Ha ezen a dilemmán túlestél, jöhetnek a hús mellé a keményebb - karalábé, répák, vöröshagyma - zöldségek és a só is, majd egy órányi lassú tűzön főzés. Ha ez letelt, jöhet minden, ami eddig kimaradt, egészen addig kell főznöd, amíg minden szépen megpuhul.

Különleges levesbetétek

A kedvenc előételed különböző finomságokkal dobhatod fel, készítsd el bármelyiket ezek közül, és tálald a forró leves mellé!

Különleges levesbetétek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük