Marhahúsleves velős csonttal
Ahogy Szindbád szerette
Egy igazi hagyományos klasszikus, ami igazán méltó arra, hogy a vasárnapi ebéd része legyen.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kisebb társaságot látsz vendégül, akár az egész ebédet is jelentheti ez a leves, miután végeztetek a lével, jöhet a pirítós, kenjétek rá a velőt, majd főfogásként fogyasszátok el a főtt húst, friss kenyérrel, valamint tormával és mustárral.

A jó marhahúsleveshez az egyik legfontosabb hozzávaló az idő, a hústól függően akár négy órára is szükséged lehet ahhoz, hogy megfőjön.

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1-2 velős csont
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 15 dkg darabolt kelkáposzta
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint egész bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Keress egy szép nagy fazekat, amiben kényelmesen elfér majd minden. A húst mosd át jó alaposan, tedd a fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd gyújts alá, és lassan (!) forrald fel a vizet. Amíg felforr, addig megtisztíthatod és feldarabolhatod a zöldségeket. Ha már forr a víz, jöhet az első nagy kérdés, a hab.

Ha szép, tiszta színű levest szeretnél, akkor szedd le róla, de van, aki arra esküszik, hogy a habot hagyni kell, így a végeredmény ugyan zavarosabb lesz, de valamivel ízesebb.

Ha ezen a dilemmán túlestél, jöhetnek a hús mellé a keményebb - karalábé, répák, vöröshagyma - zöldségek és a só is, majd egy órányi lassú tűzön főzés. Ha ez letelt, jöhet minden, ami eddig kimaradt, egészen addig kell főznöd, amíg minden szépen megpuhul.

Különleges levesbetétek

A kedvenc előételed különböző finomságokkal dobhatod fel, készítsd el bármelyiket ezek közül, és tálald a forró leves mellé!

Ezt is szeretjük