Így készül a tökéletes májgombóc
A hétvégi húslevest feldobhatod egy kis májgombóccal. Nemcsak finom, elkészíteni is könnyű.
Egy finom húsleves bármikor jólesik, most, hogy hűvösebb az idő, pláne aktuális. A májgombóc pedig amellett, hogy nagyon finom, még laktatóbbá is teszi a melengető levest.
A levestől külön is megfőzheted, ekkor érdemes nagyobb adagot készíteni, és mindenki annyit szedhet, amennyi csak jólesik.
Májgombóc
Hozzávalók:
- 30 dkg máj - csirke vagy pulyka
- 2 tojás
- 3 száraz zsömle
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A húslevest tedd fel főni, ha nincs bevált recepted, próbáld ki például az itt olvashatót. A zsömléket egy kis vizes tejbe áztasd be. Egy másik lángra tégy egy serpenyőt, abba olajat, majd a felkockázott hagymát kezdd el rajta pirítani, amíg üveges nem lesz. Ekkor vágj bele jó sok petrezselymet, de csak rövid ideig pirítsd őket együtt, aztán vedd le a tűzről. A májat vágd minél kisebb darabokra, párszor menj át rajta éles késsel, hogy olyan legyen, mintha ledaráltad volna.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután egy nagyobb tálkába dobd be, majd dolgozd össze az ázott zsömlékkel, a hagymás petrezselyemmel, adj hozzá sót és borsot, és addig gyúrd, amíg egységes masszát nem kapsz. Ezután már csak azt kell megvárnod, hogy a leves finisbe érjen, ekkor szaggass bele gombócokat, amekkorákat szeretsz, ha nagyobbat, annak kicsit több idő kell, egy közepesnek nagyjából öt perc elegendő.
Leves, suppe, soup, zuppa, soupe, keitto
Bármilyen nyelven is mondod, mindenképp egyet jelent: laktató, melengető finomság. Lopj néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- leves
Isteni gombakrémleves
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
- leves
- zöldborsó