A legfinomabb paprikás ételek receptje: a lecsótól a töltött paprikáig

Most kiélvezheted a paprikából készülő ételek csodás ízét! Itt a lecsó, a paprikás krumpli vagy a töltött paprika szezonja, de adj esélyt újdonságoknak is!

A legfinomabb paprikás ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Friss, ropogós, színes, napérlelte paprikákkal vannak tele a kertek és a piacok. Lehet vékony vagy vastag húsú, piros, sárga, zöld, hegyes, csípős, biztos, hogy számtalan ételbe felhasználhatod. Pozitív hatásai miatt is érdemes minél többet fogyasztani belőle. Régóta tudjuk, hogy tele van C-vitaminnal, védi a sejtfalakat, az ereket, de fájdalomcsökkentő, emésztést segítő hatása sem elhanyagolható.

A lecsó, a paprikás krumpli vagy a töltött paprika most a legfinomabb, de a paprikából készülhet leves, egytálétel, megy a húsokhoz és a tésztához.  A hagyományos ételek mellett próbálj ki új fogásokat is! Sőt, a paprikát krémesítheted, de elteheted olajban, savanyúságnak is. Bevált receptekért, új ötletekért nézd végig összeállításunkat!

Ha paprikaszezon, akkor lecsó minden mennyiségben és formában! Hogy ne und meg, készítsd mindig egy kicsit másként! Finom tojással, virslivel, rizzsel, sőt gazdagíthatod még cukkinivel is.
A lecsó levesváltozatát kóstoltad már? Ugyanolyan ízű, mint az egytálétel. Napérlelte, friss paradicsomból és paprikából a legfinomabb. Ráadásul hidegen és melegen egyformán jó.
A paprika tökéletes a csirkemellel is. Rakj hozzá még sajtot, és göngyöld fel. Fenséges főétel lesz kevés munkával, és még bundázni sem kell. Sütőben sem szárad ki.
A szaftos paprikás csirke a magyar konyha egyik jellegzetessége. Készülhet combból, mellből, szárnyból. Még jobb, ha mindent raksz az egytálételbe. Nyáron készítsd bográcsban, a füst különleges ízt ad neki.
A tésztára is kerülhet paprika. Ha nem akarsz sok időt és energiát a főzésre fordítani, az egyedényes változat tuti befutó. Így a zöldségek biztosan roppanósak maradnak.
A töltött paprika zamatos paradicsomszósszal, főtt krumplival a nyár nagy kedvence. A húsos töltelék is akkor a legfinomabb, ha nem spórolod ki belőle a fűszereket. Bármekkora lábassal is főzöd, biztosan elfogy.
A paprikába a húson kívül számtalan mindent tölthetsz. Kerülhet bele tojás, körözött, rizses, zöldséges keverék és sajt is. Fetával különösen jó, főleg, ha még bacont is tekersz a paprika köré, és egy kicsit megsütöd.
A paprika csodás ízét télre is átmentheted. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha sütve, fűszeres olívaolajban teszed el. Jól jön majd a zöldségszegény időszakban húsok mellé, szendvicsekhez. A kápia, a pritamin- vagy akár chilipaprika is jó választás hozzá.

Vásárolj Femina Klub bérletet!

Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől. 

  • Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában.  2025.02.19.
  • Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
  • Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.

További részletek: feminaklub.hu/

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük