Omlós körtés piskóta
Ha vendégeket vársz, és kevés az időd, készítsd ezt a pofonegyszerű süteményt!
A piskótatésztában az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel kiválóan működik, így ha bármit találsz otthon, azt belerakhatod, feltéve, hogy szereted.


Miután kivágtad a körtéket, tedd őket citromos vízbe felhasználásig, így nem színeződnek el, és gusztusosak maradnak.
Omlós, körtés piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 8 körte
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgájukat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet elegyítsd el a sütőporral. A tojások habját verd keményre. A sárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Ezután keverd egybe az egészet, vigyázz, hogy a hab ne törjön.
Öntsd a massza felét sütőpapírral kibélelt sütőformába, szórd rá a meghámozott és felkarikázott körtét, arra a massza másik felét, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Még több gyümölcsös édesség!
A gyümölcs és sütemény kombinációja a legjobb dolgok egyike, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- krém
Krémes olasz sajttorta lime-mal

- gyümölcs
- sütemény