Omlós körtés piskóta
Vendégváró villámgyors sütemény
Ha vendégeket vársz, és kevés az időd, készítsd ezt a pofonegyszerű süteményt!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótatésztában az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel kiválóan működik, így ha bármit találsz otthon, azt belerakhatod, feltéve, hogy szereted.

Miután kivágtad a körtéket, tedd őket citromos vízbe felhasználásig, így nem színeződnek el, és gusztusosak maradnak.

Omlós, körtés piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 8 körte
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgájukat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet elegyítsd el a sütőporral. A tojások habját verd keményre. A sárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Ezután keverd egybe az egészet, vigyázz, hogy a hab ne törjön.

Öntsd a massza felét sütőpapírral kibélelt sütőformába, szórd rá a meghámozott és felkarikázott körtét, arra a massza másik felét, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Még több gyümölcsös édesség!

A gyümölcs és sütemény kombinációja a legjobb dolgok egyike, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük