4 gyors és könnyű nyári túrós süti

Ha gyorsan elkészíthető és könnyű finomságra vágysz a nagy melegben, akkor a túró és gyümölcs páros a nyerő!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós-gyümölcsös süti

Hozzávalók:

  • fél kg tehéntúró
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl kefir
  • 2 púpozott teáskanál étkezési zselatin
  • babapiskóta
  • idény szerint gyümölcs - lehet eper, málna, meggy, barack

Nagyobb tálban keverd össze a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt mosd meg, húzd le a héját, ha szükséges, illetve magozd ki, és vágd fél meggyszem nagyságúra, majd csepegtesd le.

Kisebb lábosban keverd langyos vízhez a zselatint, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és a tűzről levéve hagyd hűlni szobahőmérsékletig. Bélelj ki folpackkal egy formát vagy jénai tálat.

A túrós masszához keverd hozzá a gyümölcsöt, majd a zselatint, és öntsd a formába. A tetejére tegyél babapiskótát. Fedd le alufóliával, és tedd a hűtőbe minimum 5 órára. Ezután vedd ki a hűtőből, vedd le az alufóliát, tegyél a tetejére egy nagyobb lapos tányért, és egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg. Húzd le a folpackot, és már lehet is szeletelni.

Almás-túrós muffin

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 40 dkg liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás joghurt - vagy natúr joghurt+vaníliás cukor
  • fél dl almapálinka

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A muffinformákat olajozd ki. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd apró darabokra. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat keverd habosra a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Kis adagokban add hozzá a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát töltsd a formákba, 20-25 percig süsd, és már kész is.

Túrótorta

Hozzávalók:

  • piskótaalap
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dl tej
  • cukor vagy édesítőszer

A túrót a cukorral vagy édesítőszerrel, illetve a citromlével keverd ki. Verd fel a tejszínhabot, majd a tejet a pudingporral. Keverd össze őket laza mozdulatokkal. A hab egyharmad részét tedd félre a torta díszítéséhez. A kikevert túrót és a habot lassan keverd össze, ízlés szerint még tehetsz bele apró gyümölcsdarabokat vagy mazsolát. Ezután a tortalapot vágd 3 lapra. Az alsó lapot kend be 2 kanál lekvárral, ezután a túrókrémmel töltsd meg, helyezd rá a következő piskótalapot, ezt is kend meg 2 kanál lekvárral, ismét krém jön, és végül az utolsó piskótalapot tedd rá a krémre. A maradék krémmel kend körbe a tortát, szépen egyenletesen, a piskótalap ne látszódjon ki sehol. A félretett egyharmad habkrémmel díszítsd a tortát.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Túrós rizskoch

Hozzávalók:

  • 20 dkg barnarizs
  • negyed kg félzsíros túró
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanál zabkorpa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fahéj

Az öntethez:

  • 1 kg alma
  • 1 evőkanál cukor

A rizst főzd meg, és hűtsd ki. Közben olajozz ki egy lapos hőálló edényt, és szórd be korpával. A rizst keverd össze az áttört túróval, a citromhéjjal és vaníliaaromával. Verd keményre a tojásfehérjéket a cukorral, egyenként add hozzá a sárgákat. Forgasd össze a rizst a tojásos masszával, és öntsd a kikent tálba. Közepes hőfokon süsd meg. Közben az almát kevés vízben párold meg, majd turmixold, ha kell, keverd hozzá a cukrot. Tálalásnál egy nagy lapostányérra merj az almaszószból, ültess rá egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és szórd meg fahéjjal.

Ezt is szeretjük