4 gyors és könnyű nyári túrós süti
Ha gyorsan elkészíthető és könnyű finomságra vágysz a nagy melegben, akkor a túró és gyümölcs páros a nyerő!
Túrós-gyümölcsös süti
Hozzávalók:
- fél kg tehéntúró
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl kefir
- 2 púpozott teáskanál étkezési zselatin
- babapiskóta
- idény szerint gyümölcs - lehet eper, málna, meggy, barack
Nagyobb tálban keverd össze a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt mosd meg, húzd le a héját, ha szükséges, illetve magozd ki, és vágd fél meggyszem nagyságúra, majd csepegtesd le.
Kisebb lábosban keverd langyos vízhez a zselatint, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és a tűzről levéve hagyd hűlni szobahőmérsékletig. Bélelj ki folpackkal egy formát vagy jénai tálat.
A túrós masszához keverd hozzá a gyümölcsöt, majd a zselatint, és öntsd a formába. A tetejére tegyél babapiskótát. Fedd le alufóliával, és tedd a hűtőbe minimum 5 órára. Ezután vedd ki a hűtőből, vedd le az alufóliát, tegyél a tetejére egy nagyobb lapos tányért, és egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg. Húzd le a folpackot, és már lehet is szeletelni.
Almás-túrós muffin
Hozzávalók:
-
2 alma
-
40 dkg liszt
-
3 teáskanál sütőpor
-
fél teáskanál szódabikarbóna
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
3 tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg túró
-
10 dkg vaníliás joghurt - vagy natúr joghurt+vaníliás cukor
-
fél dl almapálinka
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A muffinformákat olajozd ki. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd apró darabokra. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat keverd habosra a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Kis adagokban add hozzá a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát töltsd a formákba, 20-25 percig süsd, és már kész is.
Túrótorta
Hozzávalók:
-
piskótaalap
-
4 evőkanál sárgabaracklekvár
-
50 dkg túró
-
1 citrom leve és reszelt héja
-
1 csomag vaníliás puding
-
3 dl habtejszín
-
8 dl tej
-
cukor vagy édesítőszer
A túrót a cukorral vagy édesítőszerrel, illetve a citromlével keverd ki. Verd fel a tejszínhabot, majd a tejet a pudingporral. Keverd össze őket laza mozdulatokkal. A hab egyharmad részét tedd félre a torta díszítéséhez. A kikevert túrót és a habot lassan keverd össze, ízlés szerint még tehetsz bele apró gyümölcsdarabokat vagy mazsolát. Ezután a tortalapot vágd 3 lapra. Az alsó lapot kend be 2 kanál lekvárral, ezután a túrókrémmel töltsd meg, helyezd rá a következő piskótalapot, ezt is kend meg 2 kanál lekvárral, ismét krém jön, és végül az utolsó piskótalapot tedd rá a krémre. A maradék krémmel kend körbe a tortát, szépen egyenletesen, a piskótalap ne látszódjon ki sehol. A félretett egyharmad habkrémmel díszítsd a tortát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Túrós rizskoch
Hozzávalók:
-
20 dkg barnarizs
-
negyed kg félzsíros túró
-
4 tojás
-
6 evőkanál porcukor
-
1-2 evőkanál zabkorpa
-
1 evőkanál olívaolaj
-
1 citrom reszelt héja
-
1 evőkanál vaníliaaroma
-
fahéj
Az öntethez:
-
1 kg alma
-
1 evőkanál cukor
A rizst főzd meg, és hűtsd ki. Közben olajozz ki egy lapos hőálló edényt, és szórd be korpával. A rizst keverd össze az áttört túróval, a citromhéjjal és vaníliaaromával. Verd keményre a tojásfehérjéket a cukorral, egyenként add hozzá a sárgákat. Forgasd össze a rizst a tojásos masszával, és öntsd a kikent tálba. Közepes hőfokon süsd meg. Közben az almát kevés vízben párold meg, majd turmixold, ha kell, keverd hozzá a cukrot. Tálalásnál egy nagy lapostányérra merj az almaszószból, ültess rá egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és szórd meg fahéjjal.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény