Csábító, kefires tésztájú palacsinta - Szinte olyan, mint a piskóta
A kefires palacsintához nem kell sokat méricskélni, elég hozzá egy pohár.
Alakíts egy kicsit a klasszikus palacsintán, nem fogod megbánni. A tej helyett rakj kefirt a tésztába. Így vastagabb és puhább lesz, élmény belőle minden falat.
Bármilyen jól megszokott töltelékkel, lekvárral, csokival, kakaóval, gyümölccsel kiváló, sőt, akár rakott palacsintát is készíthetsz belőle. A mérce ezúttal a kefires pohár.
Kefires tésztájú palacsinta
Hozzávalók:
- 2 pohár kefir
- 2 pohár liszt
- 1 pohár víz
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 40 perc
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a kétféle cukorral, a kefirrel és az olajjal. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd forgasd a tojásos masszához. Több részletben add hozzá a hideg vizet, és dolgozd a masszát csomómentesre.
Pihentesd a tésztát 20 percig, majd egy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, majd csúsztasd egy tányérra. Ugyanígy süsd ki a maradék masszát. Kend meg kedvenc töltelékeddel, és már fogyaszthatod is.