Csábító, kefires tésztájú palacsinta - Szinte olyan, mint a piskóta

A kefires palacsintához nem kell sokat méricskélni, elég hozzá egy pohár.

Csábító, kefires tésztájú palacsinta - Szinte olyan, mint a piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alakíts egy kicsit a klasszikus palacsintán, nem fogod megbánni. A tej helyett rakj kefirt a tésztába. Így vastagabb és puhább lesz, élmény belőle minden falat. 

Bármilyen jól megszokott töltelékkel, lekvárral, csokival, kakaóval, gyümölccsel kiváló, sőt, akár rakott palacsintát is készíthetsz belőle. A mérce ezúttal a kefires pohár.

Kefires tésztájú palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 pohár kefir
  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár víz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 40 perc

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a kétféle cukorral, a kefirrel és az olajjal. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd forgasd a tojásos masszához. Több részletben add hozzá a hideg vizet, és dolgozd a masszát csomómentesre.

Pihentesd a tésztát 20 percig, majd egy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, majd csúsztasd egy tányérra. Ugyanígy süsd ki a maradék masszát. Kend meg kedvenc töltelékeddel, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük