Csábító, kefires tésztájú palacsinta - Szinte olyan, mint a piskóta
A kefires palacsintához nem kell sokat méricskélni, elég hozzá egy pohár.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alakíts egy kicsit a klasszikus palacsintán, nem fogod megbánni. A tej helyett rakj kefirt a tésztába. Így vastagabb és puhább lesz, élmény belőle minden falat. 

Bármilyen jól megszokott töltelékkel, lekvárral, csokival, kakaóval, gyümölccsel kiváló, sőt, akár rakott palacsintát is készíthetsz belőle. A mérce ezúttal a kefires pohár.

Kefires tésztájú palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 pohár kefir
  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár víz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 40 perc

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a kétféle cukorral, a kefirrel és az olajjal. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd forgasd a tojásos masszához. Több részletben add hozzá a hideg vizet, és dolgozd a masszát csomómentesre.

Pihentesd a tésztát 20 percig, majd egy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, majd csúsztasd egy tányérra. Ugyanígy süsd ki a maradék masszát. Kend meg kedvenc töltelékeddel, és már fogyaszthatod is.

Blog.hu ajánló