A húsvét legfinomabb fogásai

7 recept, képpel

A locsolkodós ünnep igazából az ételektől jó, ilyenkor mindenütt megszokottak a finom édességek és az elmaradhatatlan sonka.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvét ünnepe a pogány és a keresztény szokások kavalkádja, amiben jól elfér néhány isteni finom gasztronómiai remekmű is. Az egyszerre szerény és bohém ünnepsorozat alkalmából szinte minden háztartásban előkerülnek régi, jól bevált receptek és néhány frissen kipróbálandó fogás. Most nagyrészt a húsvétot hagyományosan jellemző falatokból válogattunk.

Húsvéti sonka

Mi mással is kezdődhetne egy húsvéti ételekkel foglalkozó összeállítás, mint az ünnep legjellemzőbb darabjával, a füstölt-főtt sonkával? Receptek garmadáját találhatod meg szakácskönyvekben vagy az interneten, vannak jobb és rosszabb változatok, de ennél a fogásnál is a legjobb a régi aranyszabályt betartani, miszerint a kevesebb néha több. Érdemes egyszerűen, kevés fűszerrel főzni a kiválasztott húst, úgy nem nagyon tudsz hibázni. Itt találod a receptjét.

Krumplisaláta

Ha pedig már kész a sonkád, vagy legalábbis ázik, érdemes elgondolkodni azon is, hogy mit kínálsz majd mellé. Az egyik legjobb dolog, ami a húsvéti sonka mellé kerülhet, a friss és finom krumplisaláta, amit rengetegen szeretnek. Erre az ételre is igaz, hogy ahány ház, annyiféleképpen készítik és szeretik. Hogy megtaláld a te kedvencedet, ajánlunk hozzá négy receptet is, ha ide kattintasz.

Sonkatekercs

A torma a húsvét elmaradhatatlan hozzávalója, ahogyan a fentebb már tárgyalt sonka is. A kettő együtt pedig fenomenális élmény, még akkor is, ha a tormás krémet csak sima bolti sonkába töltve tálalod. A hidegtálak sztárjának receptjét itt találod.

Grissini

A sós rudacskákat egyszerűen készítheted roppant nagy adagokban, így ha húsvét hétfőn átjáróházzá válik szerény hajlékod, érdemes felkészülni ebből a ropogós finomságból. Ízesítheted egyszerűen sóval, de megszórhatod magvakkal, ízletes sajttal vagy akár apróra vágott olívával is. A receptjét itt találod.

Pogácsa

Nemhogy ünnep, szinte hét se múlhat el idehaza egy adag finom és ropogós pogácsa nélkül. Valamely változatát mindenki szereti, legyen tepertős, sima sajtos vagy omlós és laktató krumplis, ez az az étel, amiből biztosan nem marad egy morzsányi sem délutánra. A sajtos változat tökéletes receptje itt van.

Krémes

A magyar ajkak kedvenc édessége a könnyű vaníliás krém és hab párosa, ropogós tésztaréteg alá rejtve. A kifejezetten várt vendégeknek érdemes összedobnod ezt a nem túl egyszerű, ám annál finomabb édességet. A bolti tejszínhabot pedig tedd vissza a hűtőbe, és készíts hozzá igazi klasszikus változatot. A receptjét itt találod.

Madeleine

A nem kifejezetten hagyományos hazai süteményt is érdemes a húsvéti repertoárba beillesztened, hiszen borzasztó egyszerűen elkészítheted, és szinte bármi mellé passzol, ráadásul óriási adagokat készíthetsz pofonegyszerűen belőle. Az elronthatatlan receptet itt találod.

A húsvét másik elmaradhatatlan fogása: a kalács

Olvasóink kedvenc, jól bevált receptjei közül válogattunk.

7 kipróbált, jól bevált kalácsrecept képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük