Fahéjas darázsfészek: a nagyi legjobb receptjét mutatjuk
A darázsfészek a kakaós, diós vagy fahéjas csiga kicsit gazdagabb és finomabb rokona.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darázsfészek készítése kicsit olyan, mintha egy nagyon nagy palacsintát akarnál összehozni, amit aztán feldarabolsz és megsütsz, az izgalmas és ízletes feladat megér legalább egy próbát.

Megszórhatod mazsolával, aszalt gyümölccsel, kakaóporral, illetve bármivel, amit szeretsz, és passzol hozzá.

Darázsfészek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 evőkanálnyi porcukor
  • 12 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és keverd hozzájuk a porcukrot is. Meleg helyen futtasd fel így az élesztőt. A lisztet mérd ki egy tálba, a tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat add hozzá. Amikor felfutott az élesztő, azt is tedd melléjük, a só társaságában. 

Akkor jó a tészta, ha az edény falát elengedi, ha kell, egy kis vízzel lágyítsd vagy egy kis liszttel sűrítsd. Ha megvagy vele, laza szövetű konyharuhával fedd le, és tedd meleg helyre kelni.

Közben a vajat keverd habosra a cukorral. Amikor megkelt a tészta, nyújtsd téglalap alakúra, nagyjából ujjnyi vastagra.

Kend meg a vajas cukorral és szórd meg a dióval, majd tekerd fel. Langyos víz alá tartott késsel vágj a tekercsből egységesen vastag szeleteket. Vajazz ki egy tepsit, és tedd bele a csigákat, hagyj köztük egy kicsi - egy centi körüli - helyet, és hagyd még őket kelni. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre benne őket. 

Jól bevált kalácsreceptek

Olvasóink imádnak sütni-főzni, most a legszebb kalácsok közül válogattunk.

Ezt is szeretjük