Fahéjas darázsfészek: a nagyi legjobb receptjét mutatjuk
A darázsfészek a kakaós, diós vagy fahéjas csiga kicsit gazdagabb és finomabb rokona.
A darázsfészek készítése kicsit olyan, mintha egy nagyon nagy palacsintát akarnál összehozni, amit aztán feldarabolsz és megsütsz, az izgalmas és ízletes feladat megér legalább egy próbát.
Megszórhatod mazsolával, aszalt gyümölccsel, kakaóporral, illetve bármivel, amit szeretsz, és passzol hozzá.
Darázsfészek
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 4 tojás
- 3 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 evőkanálnyi porcukor
- 12 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és keverd hozzájuk a porcukrot is. Meleg helyen futtasd fel így az élesztőt. A lisztet mérd ki egy tálba, a tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat add hozzá. Amikor felfutott az élesztő, azt is tedd melléjük, a só társaságában.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányit mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Akkor jó a tészta, ha az edény falát elengedi, ha kell, egy kis vízzel lágyítsd vagy egy kis liszttel sűrítsd. Ha megvagy vele, laza szövetű konyharuhával fedd le, és tedd meleg helyre kelni.
Közben a vajat keverd habosra a cukorral. Amikor megkelt a tészta, nyújtsd téglalap alakúra, nagyjából ujjnyi vastagra.
Kend meg a vajas cukorral és szórd meg a dióval, majd tekerd fel. Langyos víz alá tartott késsel vágj a tekercsből egységesen vastag szeleteket. Vajazz ki egy tepsit, és tedd bele a csigákat, hagyj köztük egy kicsi - egy centi körüli - helyet, és hagyd még őket kelni. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre benne őket.
Jól bevált kalácsreceptek
Olvasóink imádnak sütni-főzni, most a legszebb kalácsok közül válogattunk.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- liszt
Tavaszi piskótatekercs habkönnyű krémmel
- alma
- kókusz
Sütés- és mindenmentes desszert
- csokoládé
- kókusz