Fahéjas darázsfészek: a nagyi legjobb receptjét mutatjuk
A darázsfészek a kakaós, diós vagy fahéjas csiga kicsit gazdagabb és finomabb rokona.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darázsfészek készítése kicsit olyan, mintha egy nagyon nagy palacsintát akarnál összehozni, amit aztán feldarabolsz és megsütsz, az izgalmas és ízletes feladat megér legalább egy próbát.

Megszórhatod mazsolával, aszalt gyümölccsel, kakaóporral, illetve bármivel, amit szeretsz, és passzol hozzá.

Darázsfészek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 evőkanálnyi porcukor
  • 12 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és keverd hozzájuk a porcukrot is. Meleg helyen futtasd fel így az élesztőt. A lisztet mérd ki egy tálba, a tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat add hozzá. Amikor felfutott az élesztő, azt is tedd melléjük, a só társaságában. 

Akkor jó a tészta, ha az edény falát elengedi, ha kell, egy kis vízzel lágyítsd vagy egy kis liszttel sűrítsd. Ha megvagy vele, laza szövetű konyharuhával fedd le, és tedd meleg helyre kelni.

Közben a vajat keverd habosra a cukorral. Amikor megkelt a tészta, nyújtsd téglalap alakúra, nagyjából ujjnyi vastagra.

Kend meg a vajas cukorral és szórd meg a dióval, majd tekerd fel. Langyos víz alá tartott késsel vágj a tekercsből egységesen vastag szeleteket. Vajazz ki egy tepsit, és tedd bele a csigákat, hagyj köztük egy kicsi - egy centi körüli - helyet, és hagyd még őket kelni. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre benne őket. 

Jól bevált kalácsreceptek

Olvasóink imádnak sütni-főzni, most a legszebb kalácsok közül válogattunk.

Ezt is szeretjük