Tavaszi piskótatekercs habkönnyű krémmel
A csavarás tökéletes technikája
A könnyű habbal töltött piskótatekercs isteni élmény.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótatekercs készítésnek van pár rejtett nehézsége, egyrészt maga a tészta, másrészt pedig a feltekerés is okozhat bonyodalmakat, de szerencsére azért inkább sikerülni szokott, mint nem, próbáld ki bátran!

Ha a habbal nem akarsz pepecselni, vedd le a polcról a nagyi legfinomabb lekvárját, és kend azt a piskótatekercsbe!

Piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanálnyi liszt
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A habos krémhez:

  • 15 dkg málna
  • 5 kanál porcukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A piskótatekercs készítését érdemes magával a piskótával kezdened, hiszen amíg szépen sül a sütőben, nyugodtan elkészítheted a krémet hozzá. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral. A csipet só társaságában verd kemény habbá a fehérjéket. Ha elérte a megfelelő állagot, egyesítsd erőiket, ügyelve, hogy a hab ne törjön!

Miután ezzel is megvagy, szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg pedig sül, jöhet a hab!

Ha málnát éppen nem találtál, más bogyós gyümölcs is jó lesz, vagy bármilyen, amit csak szeretsz. A tejszínt keverd kemény habbá a habfixálóval és egy kanálnyi porcukorral. Amikor már megfelelő az állaga, keverd hozzá a gyümölcsöket, a vaníliás cukrot és a porcukorból ízlésednek megfelelő mennyiséget.

Ezzel kész is a krémed, a tészta pedig valószínűleg megsült, úgyhogy vedd ki a sütőből. A tésztalapot borítsd ki a tepsiből, nedves konyharuhával terítsd le, és óvatosan tekerd fel, ügyelve, hogy ne törjön. Várd meg, amíg kihűl, ekkor tekerd ki, kend meg a habbal, és újra tekerd fel, ezzel kész is van a tekercsed, ennyi a titok.

Készíts tortát házilag!

Ínycsiklandó édességek, amiket otthon is bármikor összedobhatsz.

Ezt is szeretjük