Hajtott sajtos pogácsa

Omlós és ropogós

A hajtott tésztából készített pogácsa meglehetősen addiktív találmány, ha egyszer elkezded enni, nem tudsz leállni, amíg el nem fogy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hajtott tésztát készíteni kicsit macerásabb, mint normált, de mindenképpen megéri a befektetett munkát.

A krémet rákenheted az első hajtogatás előtt, vagy pedig három részre osztva, minden hajtásnál is elegyengetheted a tésztán, mindkét verzió működik.

Hajtott sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanálnyi cukor
  • fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
  • 10 dkg reszelt sajt + ízlés szerint a szóráshoz

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek fogj egy szimpatikus bögrét, morzsold bele az élesztőt, és öntsd hozzá a cukorral elkevert, langyos tejet, majd tedd meleg helyre, és várd meg, amíg felfut. Amíg fut, addig mérj ki egy tálba 40 deka lisztet, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd jöhet a tejes élesztő, aztán a tojás és a tejföl is. Mindezt keverd össze, majd tedd félre körülbelül fél órára. Amíg kel, keverd össze a vajat, a reszelt sajtot és a maradék lisztet is, ez lesz a krém a tésztához.

Ha már eleget állt, nyújtsd ki, kend meg a krémmel, majd hajtogasd be, és tedd félre meleg helyre körülbelül 20 percre, aztán, ha ez letelt, ismét nyújtsd, hajtogasd. Ezt a folyamatot ismételd meg 20 perc múlva, majd még egyszer 20 perc múlva. Miután négyszer hajtogattad, szaggasd ki, egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a kiszaggatod részeket, a tetejüket kend meg felvert tojással, szórj rájuk reszelt sajtot, szezámmagot vagy bármit, amihez éppen kedved van, és 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos ropogtatnivalók

Bármilyen összejövetelről legyen is szó, a sajtos-sós rágcsálnivalók nem hiányozhatnak.

Finom sajtos ropogtatnivalók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

Ezt is szeretjük