Hajtott sajtos pogácsa
Omlós és ropogós
A hajtott tésztából készített pogácsa meglehetősen addiktív találmány, ha egyszer elkezded enni, nem tudsz leállni, amíg el nem fogy.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hajtott tésztát készíteni kicsit macerásabb, mint normált, de mindenképpen megéri a befektetett munkát.

A krémet rákenheted az első hajtogatás előtt, vagy pedig három részre osztva, minden hajtásnál is elegyengetheted a tésztán, mindkét verzió működik.

Hajtott sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanálnyi cukor
  • fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
  • 10 dkg reszelt sajt + ízlés szerint a szóráshoz

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek fogj egy szimpatikus bögrét, morzsold bele az élesztőt, és öntsd hozzá a cukorral elkevert, langyos tejet, majd tedd meleg helyre, és várd meg, amíg felfut. Amíg fut, addig mérj ki egy tálba 40 deka lisztet, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd jöhet a tejes élesztő, aztán a tojás és a tejföl is. Mindezt keverd össze, majd tedd félre körülbelül fél órára. Amíg kel, keverd össze a vajat, a reszelt sajtot és a maradék lisztet is, ez lesz a krém a tésztához.

Ha már eleget állt, nyújtsd ki, kend meg a krémmel, majd hajtogasd be, és tedd félre meleg helyre körülbelül 20 percre, aztán, ha ez letelt, ismét nyújtsd, hajtogasd. Ezt a folyamatot ismételd meg 20 perc múlva, majd még egyszer 20 perc múlva. Miután négyszer hajtogattad, szaggasd ki, egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a kiszaggatod részeket, a tetejüket kend meg felvert tojással, szórj rájuk reszelt sajtot, szezámmagot vagy bármit, amihez éppen kedved van, és 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos ropogtatnivalók

Bármilyen összejövetelről legyen is szó, a sajtos-sós rágcsálnivalók nem hiányozhatnak.

OLVASD EL EZT IS!

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

Blog.hu ajánló