8 nyári gyümölcsös piskóta: vizes, olajos vagy gluténmentes változatot is mutatunk

Sokféleképpen készíthetsz piskótát, nyáron pedig érdemes friss gyümölcsökkel együtt sütni őket.

Gyümölcsös piskóták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron vétek lenne kihagyni a lehetőséget, hogy a sok friss, édes gyümölcsből a házi sütikbe is juttass. A meggy, a sárgabarack és a különféle bogyós gyümölcsök szinte kínálják magukat, hogy feldobják a sütiket, az egyszerű piskótatésztát pedig kedved szerint ízesítheted velük.

A hagyományos piskóta lényege a felvert tojáshab, amelynek köszönhetően sütőpor nélkül is magasra nő. Ezt később lágyíthatod még vízzel, szaftosabbá varázsolhatod olajjal, vagy tömörebbé vajjal, így mindig kicsit más sütit tehetsz az asztalra.

Gyümölcsös piskóták

A gyümölcsös sütikben az a nagyszerű, hogy a receptjük nem szentírás. Ha tetszik az egyik tészta leírása, de épp másfajta gyümölcs van csak otthon, mint ami a receptbe szerepel, nyugodtan készítsd el azzal. Nyáron használj friss gyümölcsöket, télen pedig azokat, amelyeket házilag tettél el.

Így néz ki egy boldog gyerek nyári bakancslistája: 14 dolog, amit tegyetek meg szeptemberig

Dolgok, amiktől valóban élmény lesz a nyári szünet. A gyereknek és a szülőnek is.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük