4 ünnepi, omlós sült tepsiben
Igazán omlós és szaftos húst készítenél? Olyan főételeket mutatunk be, melyek elkészítése nem igényel komolyabb konyhai gyakorlatot.
A sült húsokat nem csak serpenyőben készítheted el, hanem tepsiben is.
Bár így hosszabb ideig tart, nem kell a tűzhely mellett állnod.
A sütőben lassabban sül a hús, éppen ezért az ízek jobban összeérnek, a hús pedig nem ropogós, hanem omlós lesz.
Tarjás szűzérmék
Hozzávalók:
- 1 kg szűzpecsenye
- 25 dkg főtt, füstölt tarja
- csipetnyi zsálya
- só és törött bors
- liszt a bundázáshoz
A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre.
Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.
Pácolt marhafelsál
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg marhafelsál
- 4 evőkanál méz
- fél dl borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldhagyma
- olaj
- só
Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le. A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.
Pácolt sertéssült mézzel
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- 5 dkg mustármag
- 1 dl méz
A fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze az összetört mustármaggal, a mézzel és az olajjal. A húst mosd meg, csöpögtesd le, és alaposan kend be a fűszeres olajjal. Tedd kisebb edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrénybe téve érleld 24 órán át. Vedd ki a hűtőből, és fektesd tepsibe. Közepesen meleg sütőben süsd másfél órán át, közben a vízzel kissé felhígított mártással locsolgasd. Még melegen szeleteld fel, és száraz szamorodnival kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hagyma és tökágyon sült hús
Hozzávalók:
- 1 kg tarja
- 4 fej hagyma
- 1 kisebb sütőtök
- 2 zöldhagyma
- só
- bors
- olaj
- liszt
A húst szeleteld fel két centi vastag szeletekre, sózd, majd forgasd lisztbe, egy kevés olajon mindkét oldalát süsd 1-1 percig, majd tedd félre. A hagymákat vágd félbe, szeleteld fel, és egy magas falú, hőálló tálba terítsd le. A tököt hámozd meg, kockázd fel, és tedd a hagymára. Tedd rá a hússzeleteket, és öntsd rá a sütés után maradt szaftot. Szórd meg borssal, és a tetejére tegyél egy réteg hagymát. Forró sütőben körülbelül egy órát süsd. Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka