5 isteni sült hús
Szeleteld fel, klopfold ki, sózd meg, tegyél rá kevés fűszert, és irány a sütő. A sült hús elkészítése ennyire egyszerű, ez azonban nem megy az íz rovására.
Mustáros sült hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kicsontozott rövidkaraj
- só
- őrölt bors
- mustár
- a sütéshez olaj
A húst vékonyan szeleteld fel, és klopfold ki egy kicsit. Sózd meg, az egyik oldalát kend meg mustárral, és szórd meg őrölt borssal. A mustáros oldalával befelé csavard össze.
Tűzd meg fogpiszkálóval több helyen, és vágd szeletekre úgy, hogy darabonként egy fogpiszkáló tartsa a húst. Süsd meg forró olajban mindkét oldalát.
Banános sült hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell
- 2 banán
- 1 evőkanál méz
- kevés vaj
Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. A csirkemellet kicsit klopfold ki, majd vajazd meg a tetejét. A banánokat szeleteld fel, a legjobb, ha átlósan, hosszában vágod fel. Kicsit sózd meg a húst, fektesd tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe, a banánszeleteket tedd a csirkemellekre, majd csorgass rá mézet, de ügyelj rá, hogy ne áztasd el, mert akkor ehetetlenül édes lesz. Told a sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg.
Barackos csirkemellsteak
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 fél őszibarack - konzervből
- 15 dkg sajt
- 1 dl olaj
- só, reszelt gyömbér
A megmosott csirkemellet oszd négyfelé. Enyhén klopfold ki. Mindkét
oldalát sózd meg, reszelt gyömbérrel kend meg. Kevés forró olajon süsd elő. A húsokat tedd tűzálló tálba, a lecsöpögtetett barackokat halmozd a tetejükre. Szórd meg az egészet reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul.
Vegyes nyársonsült
Hozzávalók:
- 50 dkg hátszín
- 50 dkg borjúszelet
- 3 paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1-2 piros színű paprika
- 1 dl olaj
- só, bors
Vágd kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát vágd négyfelé. A húsokat és zöldségeket váltogatva húzd nyársra. Öntözd meg kevés olajjal, sózd és borsozd, majd bugyoláld alufóliába. Tedd egy tepsire, és előmelegített sütőben nagy lángon süsd 20 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tarjás szűzérmék
Hozzávalók:
- 25-30 dkg szűzpecsenye
- 25 dkg főtt, füstölt tarja
- csipetnyi zsálya
- só és törött bors
- liszt a bundázáshoz
A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre. Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka