Gyomorkímélő zöldségleves
Karcsúsít és méregtelenít
A nagy eszem-iszom után engedd megpihenni a gyomrodat. Készítsd el receptünket!

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi eszem-iszom után a szervezet megköveteli a gyomorkímélő zöldséglevest, ami laktat, ugyanakkor méregtelenít is. Ha pedig ez utóbbi folyamat beindul, akkor a fogyással kapcsolatos fogadalmadnak is eleget tehetsz.

Csak aprítsd össze a zöldségeket, főzd meg őket, végül turmixolj, és már tálalhatsz is.

Gyomorkímélő zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 25 dkg krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • csipetnyi só

A krumplit és a leveszöldségeket alaposan mosd meg, hámozd meg, majd darabold fel. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, forrás után pedig szórd bele a sót és a fűszereket. Párold 15-20 percig, majd vedd le a tűzről.

Turmixold össze az egészet, így a leves enyhén krémes állagot kap. Végül tálaláskor hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük