A grillezés több, mint kerti sütögetés, életérzés. Tavasztól őszig, ha csak teheted, vonulj ki a konyhából a szabadba. Hívd át barátaidat, és kezdődhet is a kerti parti. Szinte bármit grillezhetsz, húst, zöldséget, kolbászt, sajtot, sőt, pizzát is. Nyárson, rácson vagy rostélyon is sütögethetsz, az élmény felejthetetlen.
Grillezéskor érdemes betartani néhány szabályt. A húst mindenképpen pácold, de a fűszeres keverékhez ne adj sót, mert az nedvességet von el. Fontos, hogy jól átsüsd, különben fertőzés lehet a kellemesnek induló parti vége. Az sem jó, ha az ételt túlsütöd, mert akkor kiszárad. Feltétlenül csepegtesd le a páclét, mielőtt ráteszed a grillre, sütés közben viszont kenegesd az ételt. Nézd végig összeállításunkat még több praktikáért és bevált receptért!

Saslik, rablóhús vagy
ízletes csirkenyárs: mindegy, hogy hívod, a könnyed étel egyszerűen fantasztikus. Húzd pálcikára egymás után a fűszeres csirkemellet és a legkülönbözőbb zöldségeket. A húst érdemes pácolni, hogy ízletesebb legyen, és ne száradjon ki sütés közben. Szószokkal fokozhatod az élvezetet.

Az egyszerű csirkeszárny grillezve, ropogósra sütve egyszerűen fenséges. Felejtsd el a bolti pácot, készítsd el inkább saját magad. A paradicsomos, mézes szósz jól illik hozzá. A kicsit ragacsos hústól elégedetten nyalod meg mind a tíz ujjadat.

A vajpuha csirkemájjal nincs sok munka, a végeredmény mégis szaftos és nagyon ízletes. Baconbe csavarva még jobb. Érdemes a májat egy éjszakára fokhagymás tejben áztatni, hogy még omlósabb legyen. Figyelj, gyorsan megpuhul, de, ha túlsütöd, kemény lesz.

Ha halat szeretnél grillezni, válassz zsírosabb példányt. A pisztráng egyben sütve is tökéletes. Megtöltheted különböző zöldségekkel, pácolhatod, de ne fűszerezd túl. Tartsd szem előtt, hogy villámgyorsan elkészül.

Ha a grillpartin
pikáns csevapcsicsa is szerepel a kínálatban, nagy baj nem lehet. Az eredeti, szerb recept szerint többféle húsból készül, ezek közül a legkülönlegesebb a bárány. A fűszerezésen is sok múlik. Feltétlenül kínálj hozzá ajvárt.

A húsok mellett ne feledkezz meg a köretekről se. Sokkal finomabbak lesznek a
friss, ropogós zöldségek, ha nem sütőben, hanem grillen sütöd őket. Pakolhatod a húsok mellé, de nyársra is húzhatod. Hogy igazán látványos legyen, minél színesebb zöldségeket válogass össze.

A grillezett sajt is isteni, jól illik húsokhoz, salátokhoz, de önmagában, dióval, áfonyalekvárral, lilahagymával is isteni. A gomolya, a camembert és a halloumi sajt is remek választás grillezéshez. Vigyázz, mert a sajt könnyen megsérülhet, és akkor szétfolyik.

Grillen szinte bármit megsüthetsz, erre jó bizonyíték a
paradicsomszószos, sajtos pizza. A tésztának finom, füstös ízt ad a faszenes sütő. Pakold meg jól mindenféle finomsággal. Csak arra vigyázz, hogy az alja könnyen megég.