4 grillétel hétvégére

Szerezd be a hozzávalókat!

Egy kis pácolás, egy kis fűszerezés, jóbarátok és szabad tűz. Nem is kell más a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sertéshúsnyárs zsályával

Hozzávalók:

  • 2 sertés szűzérme
  • 12 baconszelet
  • 1 kis csokor friss zsálya
  • 20 fekete olajbogyó

Mosd meg a húst, szárogasd meg, majd vágd 12 egyenlő szeletre. Helyezz el 2-2 zsályalevelet a sertésszeletek szélén, majd tekerd hosszában egy-egy baconcsíkba. Felváltva tűzd fel a húsbatyukat és az olajbogyót nyársakra. Süsd a nyársak mindkét oldalát 3-4 percig.

Csevapcsicsa

Az egész Balkánon jellegzetes étel ez a marhahúsból készült, fűszeres kolbászka.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • só, bors

A hagymát kockázd nagyon apróra. A fokhagymát pépesítsd, vagy szintén aprítsd fel. Keverd össze egy tálban a húst és a fűszereket, valamint a hagymát és a fokhagymát. A legjobb, ha ezt a műveletet kézzel végzed. Ha jól összeálltak a hozzávalók, akkor formálj 12 kolbászkát a masszából. Kevés olajon vagy rácson 10-12 percig süsd.

Csontos sertésborda mézpácban

Igazi amerikai stílusú barbecue-partit rendezhetsz ennek a finomságnak a tiszteletére.

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú csontos sertésborda
  • 3 evőkanál méz
  • 300 ml ketchup
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só, bors, őrölt chili

Mosd meg a húst, majd itasd le róla a vizet. A fokhagymát zúzd össze. Dolgozd sima krémmé a mézet és a ketchupot, add hozzá a vörösborecetet és a fokhagymát. Sózd meg a páclevet, és a végén add hozzá a borsot és a chilit. Tedd a húst egy tálba, öntsd rá a páclevet, és hagyd érlelődni 2 órán át. Grillrácson süsd a bordákat körülbelül 15 percig, gyakran forgatva.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Hátszín sörös borsmártással

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml sör
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
  • bors
  • olaj

Mosd meg a húst, majd szárogasd meg. Keverd össze a sört, a cukrot, a Worcester-szószt és az olajat. Kevergesd, amíg fel nem olvad a cukor. Add hozzá a borsot, a fokhagymát, és keverd jól össze. Tedd egy tálba a hússzeleteket, öntsd rá a páclevet, majd hagyd állni legalább egy órán át.
Süsd ropogósan pirosra. Érdemes mellé azt a fajta sört felszolgálni, amit a pácléhez használtál.

Receptjeink Roger Kimpel és Yara HacksteinA grillezés kislexikona című könyvéből származnak.

Minden, amit a grillezésről tudni kell: a világ legízletesebb receptjei, a piacon kapható különféle rostonsültnek való húsok, receptek és az egyes vidékek különlegességei, ötletek a rostonsültek készítéséhez. Valamennyi recept rendkívül ízletes, érdemes őket kipróbálni, ezt maguk a fotók is bizonyítják.

Kiadja a Mérték Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük