4 grillétel hétvégére
Egy kis pácolás, egy kis fűszerezés, jóbarátok és szabad tűz. Nem is kell más a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez.
Sertéshúsnyárs zsályával
Hozzávalók:
- 2 sertés szűzérme
- 12 baconszelet
- 1 kis csokor friss zsálya
- 20 fekete olajbogyó
Mosd meg a húst, szárogasd meg, majd vágd 12 egyenlő szeletre. Helyezz el 2-2 zsályalevelet a sertésszeletek szélén, majd tekerd hosszában egy-egy baconcsíkba. Felváltva tűzd fel a húsbatyukat és az olajbogyót nyársakra. Süsd a nyársak mindkét oldalát 3-4 percig.
Csevapcsicsa
Az egész Balkánon jellegzetes étel ez a marhahúsból készült, fűszeres kolbászka.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált marhahús
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- pirospaprika
- kakukkfű
- só, bors
A hagymát kockázd nagyon apróra. A fokhagymát pépesítsd, vagy szintén aprítsd fel. Keverd össze egy tálban a húst és a fűszereket, valamint a hagymát és a fokhagymát. A legjobb, ha ezt a műveletet kézzel végzed. Ha jól összeálltak a hozzávalók, akkor formálj 12 kolbászkát a masszából. Kevés olajon vagy rácson 10-12 percig süsd.
Csontos sertésborda mézpácban
Igazi amerikai stílusú barbecue-partit rendezhetsz ennek a finomságnak a tiszteletére.
Hozzávalók:
- 4 közepes nagyságú csontos sertésborda
- 3 evőkanál méz
- 300 ml ketchup
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vörösborecet
- só, bors, őrölt chili
Mosd meg a húst, majd itasd le róla a vizet. A fokhagymát zúzd össze. Dolgozd sima krémmé a mézet és a ketchupot, add hozzá a vörösborecetet és a fokhagymát. Sózd meg a páclevet, és a végén add hozzá a borsot és a chilit. Tedd a húst egy tálba, öntsd rá a páclevet, és hagyd érlelődni 2 órán át. Grillrácson süsd a bordákat körülbelül 15 percig, gyakran forgatva.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hátszín sörös borsmártással
Hozzávalók:
- 4 szelet marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml sör
- 2 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál Worcester-szósz
- bors
- olaj
Mosd meg a húst, majd szárogasd meg. Keverd össze a sört, a cukrot, a Worcester-szószt és az olajat. Kevergesd, amíg fel nem olvad a cukor. Add hozzá a borsot, a fokhagymát, és keverd jól össze. Tedd egy tálba a hússzeleteket, öntsd rá a páclevet, majd hagyd állni legalább egy órán át.
Süsd ropogósan pirosra. Érdemes mellé azt a fajta sört felszolgálni, amit a pácléhez használtál.
Minden, amit a grillezésről tudni kell: a világ legízletesebb receptjei, a piacon kapható különféle rostonsültnek való húsok, receptek és az egyes vidékek különlegességei, ötletek a rostonsültek készítéséhez. Valamennyi recept rendkívül ízletes, érdemes őket kipróbálni, ezt maguk a fotók is bizonyítják.
Kiadja a Mérték Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.