4 grillétel hétvégére
Szerezd be a hozzávalókat!
Egy kis pácolás, egy kis fűszerezés, jóbarátok és szabad tűz. Nem is kell más a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sertéshúsnyárs zsályával

Hozzávalók:

  • 2 sertés szűzérme
  • 12 baconszelet
  • 1 kis csokor friss zsálya
  • 20 fekete olajbogyó

Mosd meg a húst, szárogasd meg, majd vágd 12 egyenlő szeletre. Helyezz el 2-2 zsályalevelet a sertésszeletek szélén, majd tekerd hosszában egy-egy baconcsíkba. Felváltva tűzd fel a húsbatyukat és az olajbogyót nyársakra. Süsd a nyársak mindkét oldalát 3-4 percig.

Csevapcsicsa

Az egész Balkánon jellegzetes étel ez a marhahúsból készült, fűszeres kolbászka.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • só, bors

A hagymát kockázd nagyon apróra. A fokhagymát pépesítsd, vagy szintén aprítsd fel. Keverd össze egy tálban a húst és a fűszereket, valamint a hagymát és a fokhagymát. A legjobb, ha ezt a műveletet kézzel végzed. Ha jól összeálltak a hozzávalók, akkor formálj 12 kolbászkát a masszából. Kevés olajon vagy rácson 10-12 percig süsd.

Csontos sertésborda mézpácban

Igazi amerikai stílusú barbecue-partit rendezhetsz ennek a finomságnak a tiszteletére.

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú csontos sertésborda
  • 3 evőkanál méz
  • 300 ml ketchup
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só, bors, őrölt chili

Mosd meg a húst, majd itasd le róla a vizet. A fokhagymát zúzd össze. Dolgozd sima krémmé a mézet és a ketchupot, add hozzá a vörösborecetet és a fokhagymát. Sózd meg a páclevet, és a végén add hozzá a borsot és a chilit. Tedd a húst egy tálba, öntsd rá a páclevet, és hagyd érlelődni 2 órán át. Grillrácson süsd a bordákat körülbelül 15 percig, gyakran forgatva.

Hátszín sörös borsmártással

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml sör
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
  • bors
  • olaj

Mosd meg a húst, majd szárogasd meg. Keverd össze a sört, a cukrot, a Worcester-szószt és az olajat. Kevergesd, amíg fel nem olvad a cukor. Add hozzá a borsot, a fokhagymát, és keverd jól össze. Tedd egy tálba a hússzeleteket, öntsd rá a páclevet, majd hagyd állni legalább egy órán át.
Süsd ropogósan pirosra. Érdemes mellé azt a fajta sört felszolgálni, amit a pácléhez használtál.

Receptjeink Roger Kimpel és Yara Hackstein A grillezés kislexikona című könyvéből származnak.

Minden, amit a grillezésről tudni kell: a világ legízletesebb receptjei, a piacon kapható különféle rostonsültnek való húsok, receptek és az egyes vidékek különlegességei, ötletek a rostonsültek készítéséhez. Valamennyi recept rendkívül ízletes, érdemes őket kipróbálni, ezt maguk a fotók is bizonyítják.

Kiadja a Mérték Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük