4 isteni göngyölt hús
Ne magában süsd meg a húst, hanem töltsd meg mindenféle finomsággal: sajttal, szalonnával vagy éppen aszalt gyümölcsökkel.
A húst nemcsak pácolni lehet, nemcsak sütni vagy pörköltnek összevágni, hanem mindenféle finomsággal egybecsomagolni. Tehetsz bele sajtot, szalonnát, készíthetsz bele szószt is.
Sőt, nemcsak megsütheted, hanem meg is párolhatod. A legjobb, ha egyszerű körettel, rizzsel vagy salátával tálalod. Kortyoljatok el mellé egy könnyebb vörösbort vagy egy hangsúlyosabb fehéret.
Sajtos-tejfölös göngyölt hús
Hozzávalók:
- 8 szelet hús, csirke vagy pulyka
- 8 szelet füstölt tarja
- 8 kis rúd sajt + 10 dkg reszelt sajt
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
A húsokat klopfold ki, majd enyhén sózd, borsozd meg. Mindegyik szeletre fektess egy szelet tarját és egy kis rúd sajtot. Tekerd fel, majd fogpiszkálóval rögzítsd.
Fektesd sorban egymás mellé a kis tekercseket egy tűzálló tálban. Kevés olajjal locsold meg. A tejfölt egy kis borssal, pirospaprikával és 1-2 gerezd áttört fokhagymával keverd ki, és kend a húsokra. Tedd sütőbe, és süsd 35-40 percig. A végén szórd meg egy kis sajttal, és még 5 percre tedd vissza a sütőbe.
Töltött-göngyölt karaj
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 8 szelet bacon
- 8 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- őrölt édes paprika
A karajokat klopfold ki vékonyra, majd borsozd meg. Hét tojást főzz keményre. Ha kihűlt, reszeld le, tedd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy nyers tojást, egy kevés paprikát és borsot. Minden szelet karajra tegyél egy evőkanál tölteléket, és tekerd fel.
Ezután csavard egy-egy szelet baconbe a karajokat. Rakd egymás mellé egy tepsiben a húsokat, önts alá egy kevés vizet, locsold meg kevés olajjal, és alufólia alatt párold 45 percet. Ha a hús megpuhult, vedd le az alufóliát, és pirítsd pirosra mindkét oldalát.
Aszalt gyümölcsös göngyölt hús
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- 1 dl balzsamecet
- 2 dl bor
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- gyömbér
- zsálya
- kakukkfű
- bazsalikom
A hússzeleteket vágd fel úgy, hogy egy-egy nagyobb lapot kapj. Enyhén klopfold ki őket, majd fektesd rá a bacon felét. A maradék bacont vágd apró kockákra, süsd meg, majd add hozzá az egyik hagymát kockára vágva. Amikor a hagyma üveges, dobd rá az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Kicsit párold, majd öntsd fel a balzsamecettel, és párold tovább néhány percig. Ízesítsd sóval, borssal, zsályával és reszelt gyömbérrel.
A tölteléket halmozd a húsokra, és csavard fel. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd a széleket, és tedd a húst egy kiolajozott tepsibe. Negyedelj mellé 2-3 fej hagymát - a fokhagymát szeleteld -, locsold meg a maradék olajjal, sózd, borsozd, és forró sütőben 5 perc alatt pirítsd meg, majd öntsd alá a bort, fedd le alufóliával, vedd kisebb fokozatra, és párold 1 órát. Ezután vedd le a fóliát, és gyakran locsolgatva pirítsd meg a húst.
Tedd a húst deszkára, és rövid hűlés után szeleteld fel. A szaftot külön tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Göngyölt marhahús
Hozzávalók:
- 1 kg marhafelsál
- 15 dkg császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 zöldpaprika
- 1 húsleveskocka
- mustár
- víz
A húst vágd fel négy félujjnyi vastagságú, hosszú, vékony szeletre, majd az egyik oldalát kend meg mustárral. A szalonnát nagyon vékonyan szeleteld fel. Az egyik hagymát aprítsd fel, majd terítsd a hússzeletekre. A paradicsomot is vágd vékony szeletekre, majd rakd keresztben a húsra. A szeleteket tekerd fel, majd tűzd össze. A másik hagymát is aprítsd fel, az olajon pirítsd meg, majd tedd rá a hústekercseket, és süsd meg. Kis vízzel engedd fel, tedd bele a húsleveskockát, a másik paradicsomot és a paprikát. Fedd le, és alacsony hőfokon párold meg. Ha elfőné a levét, önts hozzá egy kevés vizet. Amikor kész, a hústűt szedd ki, és szeleteld fel a tekercseket. A levébe keverj egy kis lisztet, majd adj hozzá kevés vizet, és tálald a hús mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka