Az 5 legfinomabb fehérjealapú recept

Fejtörést okoz, hogy mit főzz magadnak a diéta fehérjenapján? Ne gondolkozz sokat, ínycsiklandó receptjeink segítenek!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 90 napos diéta talán a legnépszerűbb, hiszen nem kell semmit megvonnod magadtól, és apró, bűnösnek tűnő falatokat is eltüntethetsz.

Változatos, így nem megy az agyadra a sok gyümölcs és zöldség.

A tapasztalt fogyókúrázók szerint a legnehezebb a fehérjenap összeállítása. Ezért most öt recepttel szolgálunk, melyek közül egyet reggelire vagy vacsorára is elkészíthetsz.

Sült csirkemell salátával

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 fejes saláta
  • 2 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • görög fűszerkeverék

A csirkemellet fűszerezd be, majd hagyd állni egy órát. Utána tedd tepsibe, takard le alufóliával, és kezdd el sütni.

Ha megpuhult, vedd le az alufóliát, és süsd pirosra. A salátát alapos mosás után vágd apróra, majd tedd bele a paradicsomkarikákat és az uborkaszeleteket.

Csirke fetás zöldsalátával

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • ételízesítő
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Tisztítsd meg, majd vágd apróra a vöröshagymát. Vegyél elő egy serpenyőt, és margarinon párold benne üvegesre. Ezután add hozzá a felaprított kaprot, a citromlevet és az ételízesítőt. Mosd meg, és szeld csíkokra a csirkehúst, majd tedd rá a keverékre. 8-10 percig párold fedő alatt, közben néha keverd meg. Ezalatt vágd apró kockákra a paradicsomot, az uborkát és a sajtot, végül öntsd rá az olajat, és lazán forgasd össze a zöldségekkel. Tálald még melegen a husit a fetás salátával.

Sült csirke zöldbabbal

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • csipetnyi grillfűszerkeverék
  • kevés só
  • némi majoránna
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paridicsompüré
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál margarin
  • késhegynyi őrölt bors

A szószhoz:

  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 evőkanál barbeque-fűszerpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors

Fűszerezd be a combokat, kend meg a paradicsompürével. Süsd 180 fokon 40-50 percig előmelegített sütőben. Ezután olvaszd meg a margarint, tedd rá a babot, és óvatosan forgasd át. Sózd meg, borsozd meg, és öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, majd párold puhára. A végén szűrd le, és helyezd egy tányérra. Végül a szósz alapanyagait keverd csomómentesre, majd öntsd a hús és a bab mellé.

Serpenyőben sült csirke mustárszósszal

Hozzávalók:

  • 2 szelet filézett csirkemell
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál mustár
  • 20 dkg bébirépa
  • só, bors

Hasítsd ketté a csirkemellet, sózd meg, borsozd meg, majd serpenyőben mindenütt süsd át egyenletesen. A mézet a mustárral keverd össze, majd forrald át. Ezután forrázd le a bébirépákat, és helyezd a csirkére. Végül az egészet öntsd nyakon a szósszal.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Bazsalikomos omlett

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 pohár joghurt
  • olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • bazsalikomlevél
  • 10 dkg sajt

Fonnyaszd meg kevés olívaolajon az újhagymát, add hozzá a lereszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot, és 2-3 percig pirítsd. Ezután verd fel a tojásokat, sózd meg, majd keverd hozzá a joghurtot. Öntsd bele a serpenyőbe, szórd meg a bazsalikomlevéllel és reszelt sajttal. Végül lassú tűzön süsd készre.

Ezt is szeretjük