8 illatos, fahéjas édesség az almától a kelt tésztáig: karácsonyra tökéletesek

A fahéjas édességek hamisítatlan téli finomságok, így a karácsonyi asztalról sem hiányozhatnak.

Fahéjas édességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan formában készíthetsz fahéjas édességet: tölthetsz vele leveles tésztát, kelt tésztát, jól jön kevert süti ízesítésére, vagy almakarikák bundájába. Elég egy kis mennyiség az illatos fűszerből, és máris finomabb lesz tőle minden sütemény.

Az egyszerű kevert süti annak sem okoz gondot, aki nem annyira gyakorlott a konyhában. Egy kis rutinnal már bonyolultabb tésztákat is összeállíthatsz: a fánk vagy a nagyiféle fahéjas csiga elkészítse sem különösebben nagy ördöngösség.

Fahéjas édességek

Ha kevés az időd, dobj össze egy tepsi illatos fahéjas kekszet, ha viszont ráérsz alkotni a konyhában, a foszlós csigáknak állj neki. Az almával is nagyon jól muzsikál együtt a fahéj, ezért sokféle formában működik a párosuk.

Ha megfizethető és gyors édességre vágysz, a fahéjas bundában sült almakarikákat neked találták ki.
A mézes, fahéjas kekszekbe egyéb fűszerek is kerülnek, így lesz a végeredmény egy hamisítatlan téli ropogtatnivaló.
A kenyérformában sült fahéjas-almás kevert sütivel tíz perc valódi munka van csak, így az édesszájúak gyors megmentője lehet.
Bár a farsang csak januárban érkezik el, a fahéjas fánkkarikákat az év bármely napján érdemes megsütni.
Nem csak a vásárban kaphatsz kürtőskalácsot: az erdélyiek hagyományos lakodalmas sütijét otthon is elkészítheted, majd meghempergetheted fahéjas cukorban.
A régi nagymamák jól tudták, hogyan kell a legfinomabb fahéjas csigát megsütni. A foszlós kelt tészta egyszerűen ellenállhatatlan.
A leveles tészta jó barátja mindenkinek, aki kevés munkával szeretne valami igazán finomat készíteni. Fahéjas tekercset is könnyedén varázsolhatsz belőlük.
Kelt tésztából is mennyei lesz a palacsinta, főleg, ha a tésztájába egy kis fahéj is kerül.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük