Mézes-vajas kekszek fahéjjal: ezekkel töltsd tele a karácsonyi sütisdobozt

Hamisítatlan adventi ropogtatnivaló az illatos mézes-vajas keksz fahéjjal megbolondítva.

mezes-vajas keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsony közeledtével egyre szívesebben sütünk, és ezek az omlós mézes-vajas kekszek tökéletesek erre a célra. Fém sütisdobozba téve sokáig puhák maradnak, így akár ajándék is válhat belőlük, de kávé, tea mellé falatozni is nagyon jólesik őket.

Mézes-vajas keksz fahéjjal

Hozzávalók 4 személyre

  • 18.5 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

A forgatáshoz

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat, a mézet és a kétféle cukrot olvaszd össze egy lábosban. Amikor már egynemű, húzd le a tűzről, és hagyd egy kicsit kihűlni. Ha már langyos, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket, és dolgozd jól össze. Kiskanállal halmozz belőle diónyi darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és lapogasd le őket korong alakúra. Hagyj köztük elegendő helyet, mert sütés közben még nőni fognak. 220 fokos sütőben öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, még forrón forgasd a kekszeket fahéjas cukorba, és hagyd kihűlni.

A sütőtökös piskótatekercsnek is a bátor fűszerezés adja meg az ízét.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük