Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen

A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.

Almakarikák fahéjas bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fahéjas bundában sült almakarikák olcsók, elképesztően finomak, és egyszerűen el is készítheted őket. A gyümölcs bundája sűrű palacsintatészta, amit kedved szerint fűszerezhetsz. A bunda serpenyőben sül illatosra és ropogósra.

Almakarikák fahéjas bundában

Hozzávalók 4 személyre

Az almához

  • 2 nagy alma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 mokkáskanál fahéj
  • pár csepp citromlé
  • olaj a sütéshez

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0.75 dl szénsavas ásványvíz
  • 0.75 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat szúrd ki, a gyümölcsöt szeld egy centi vastag karikákra, és locsold meg pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tészta hozzávalóit keverd el. A serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Az almakarikákat forgasd meg először lisztben, utána fahéjas cukorban, végül mártsd bele a sűrű tésztába, és a forró olajban oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre. 

Almából akár édes, karamellás szendvicskrémet is készíthetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük