Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.
A fahéjas bundában sült almakarikák olcsók, elképesztően finomak, és egyszerűen el is készítheted őket. A gyümölcs bundája sűrű palacsintatészta, amit kedved szerint fűszerezhetsz. A bunda serpenyőben sül illatosra és ropogósra.
Almakarikák fahéjas bundában
Hozzávalók 4 személyre
Az almához
- 2 nagy alma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 0.5 mokkáskanál fahéj
- pár csepp citromlé
- olaj a sütéshez
A tésztához
- 10 dkg liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 0.75 dl szénsavas ásványvíz
- 0.75 dl tej
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházukat szúrd ki, a gyümölcsöt szeld egy centi vastag karikákra, és locsold meg pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tészta hozzávalóit keverd el. A serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Az almakarikákat forgasd meg először lisztben, utána fahéjas cukorban, végül mártsd bele a sűrű tésztába, és a forró olajban oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre.
Almából akár édes, karamellás szendvicskrémet is készíthetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept