Fahéjas-almás kevert kenyérformában sütve: csak 10 perc munka van vele
A fahéjas-almás kevertnek legalább olyan puha a tésztája, mint a piskótának. Az illata pedig az egész lakást belengi.

fahejas-almakenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás sütinek mindig szezonja van, ráadásul a végtelenségig variálható. Különféle kevert tésztákat is feldobhatsz vele, finomabbá és puhábbá, szaftosabbá válik a tészta, így nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Kenyérformában csábító és praktikus, hisz könnyű szeletelni, és csomagolni belőle. 

Fahéjas-almás kevert kenyérformában

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, és verd tovább az egészet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá a fahéjas almát. 
Simítsd a masszát kivajazott, keskeny sütőformába, őzgerincsütőbe, és 50 perc alatt süsd meg 170 fokon. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Amikor szép aranybarna, szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. 
Ha van otthon diód, a nagyon egyszerű diós kevert süti is remek választás. 

Ezt is szeretjük