Fahéjas-almás kevert kenyérformában sütve: csak 10 perc munka van vele
A fahéjas-almás kevertnek legalább olyan puha a tésztája, mint a piskótának. Az illata pedig az egész lakást belengi.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Hogy hívják Dr. Bubó asszisztensnőjét a rajzfilmben? 8 kérdés kedvenc meséinkről
- VV Piros a kiesése után az RTL egyik sztárjával bújt össze: az ágyból posztoltak
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
Az almás sütinek mindig szezonja van, ráadásul a végtelenségig variálható. Különféle kevert tésztákat is feldobhatsz vele, finomabbá és puhábbá, szaftosabbá válik a tészta, így nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Kenyérformában csábító és praktikus, hisz könnyű szeletelni, és csomagolni belőle.
Fahéjas-almás kevert kenyérformában
Hozzávalók
- 50 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, és verd tovább az egészet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá a fahéjas almát.
Simítsd a masszát kivajazott, keskeny sütőformába, őzgerincsütőbe, és 50 perc alatt süsd meg 170 fokon. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Amikor szép aranybarna, szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Ha van otthon diód, a nagyon egyszerű diós kevert süti is remek választás.
Még több recept