Fahéjas-almás kevert kenyérformában sütve: csak 10 perc munka van vele
A fahéjas-almás kevertnek legalább olyan puha a tésztája, mint a piskótának. Az illata pedig az egész lakást belengi.
Az almás sütinek mindig szezonja van, ráadásul a végtelenségig variálható. Különféle kevert tésztákat is feldobhatsz vele, finomabbá és puhábbá, szaftosabbá válik a tészta, így nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Kenyérformában csábító és praktikus, hisz könnyű szeletelni, és csomagolni belőle.
Fahéjas-almás kevert kenyérformában
Hozzávalók
- 50 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, és verd tovább az egészet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá a fahéjas almát.
Simítsd a masszát kivajazott, keskeny sütőformába, őzgerincsütőbe, és 50 perc alatt süsd meg 170 fokon. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Amikor szép aranybarna, szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Ha van otthon diód, a nagyon egyszerű diós kevert süti is remek választás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept