7 étel, amihez felhasználhatod a maradék tojásfehérjét: édességekhez vagy húsok bundázásához is jól megy

Ne dobd ki a maradék tojásfehérjét, hiszen sokféle ételbe használhatod fel.

Ételek maradék tojásfehérjéből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféle ételt készíthetsz maradék tojásfehérjéből: nem csak a sütikbe, hanem levesekhez és húsokhoz is nagyon jól jön.

A karácsonyi habcsók és a könnyed Pavlova-tekercs mellett még számtalan módon születhet újjá a tojásfehérje akkor, ha a sütikbe csak a sárgáját kellett felhasználnod. Ropogósabb lesz tőle a rántott hús bundája, elhagyhatatlan a házi erőlevesből, sőt a büfékből jól ismert ragacsos, szezámmagos kínai csirkét is ez fogja össze.

Ételek maradék tojásfehérjéből

Ma, amikor a valaha olcsó tojást aranyárban mérik, különösen fontos, hogy semmi ne menjen veszendőbe belőle. Ha olyan receptet találsz, amibe csak a sárgája vagy a fehérje kell, ne habozz keresni egy másik ételt, amibe a kimaradt részt beleteheted, és így biztos, hogy nem fogsz pazarolni.

A puha amerikai fánkkarikák tetejét színes, roppanós máz borítja, amelybe egy tojásfehérje is kerül.
Közeledik a karácsony, vele pedig a habcsók szezonja. Ezt a diós változatot érdemes a hosszú adventi estéken elkészíteni.
A csípős-ragacsos kínai csirkemell bundája a tojásfehérjének köszönhetően ropogós.
A ropogós Pavlova-tekercs közepébe édes, gyümölcsös krém kerül. Mirelitből is nyugodtan készítheted.
A zabpelyhes bundában sült csirkemellhez kevés liszt kell, így egészségesebb, mint a hagyományos változat. A panírba csak tojásfehérjét tegyél.
A kókuszos habcsók különlegessége, hogy csokis talpakon áll. A ragacsos kis süti már a karácsonyra hangol.
A házi erőleves alapja is enyhén felvert tojásfehérje, erre jön majd a hús és a zöldségek.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük