A tökéletes kínai csípős- ragacsos csirke receptje: finomabb lesz, mint a büfében
A legfinomabb kínai csípős-ragacsos csirke elkészítésére időt kell szánni, de a végeredmény mindent felülmúl majd.

kinai csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes kínai csípős-ragacsos csirke titka a burgonya- vagy kukoricakeményítőben rejlik, attól kap ropogós külsőt. Néhány egyszerű trükkel még roppanósabbá teheted a bundát. Csirkecombfiléből készítsd, az ugyanis szaftosabb, mint a mell.

Csípős-ragacsos kínai csirke

Hozzávalók 3 személyre

A csirkéhez

  • 50 dkg filézett csirkecomb
  • 1.5 teáskanál szójaszósz
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál burgonya- vagy kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • chilipehely ízlés szerint
  • 25 dkg keményítő a bundázáshoz
  • 4.5 dl olaj a sütéshez

A mázhoz

  • 3 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2.5 evőkanál szójaszósz
  • 2.5 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál folyékony méz
  • 1 evőkanál 10 százalékos ecet
  • 2 teáskanál keményítő és 2 teáskanál víz a sűrítéshez
  • 1 evőkanál szójaszósz és 1,5 evőkanál szezámmag a tetejére
  • zöldhagyma a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot kockázd fel, és egy tálban keverd össze a fokhagymakrémmel, a szójaszósszal, a sóval, a borssal, a szódabikarbónával, a tojásfehérjével, a chilivel és a keményítővel. Keverd alaposan össze, majd letakarva pihentesd 40 percig.

Amíg a csirke pihen, készítsd el a bundát. A keményítőt öntsd egy tálba, és fújófejes flakonból spricceld le vízzel. Tíz perc múlva kézi habverő segítségével keverd össze, majd újra spricceld le, és kis pihentetés után keverd össze. Összesen háromszor ismételd meg a műveletet, így a keményítőben kis golyók fognak összeállni, amelytől igazán ropogós lesz majd a hús. A keményítő felét tedd egy nagy tálba, oszd el rajta a csirkét, fedd be a keményítő másik felével, és rázd össze. Így biztos lehetsz benne, hogy mindegyik húsdarabot egyformán bevonta. Egy magas falú serpenyőben hevíts olajat, és nagy lángon két perc alatt pirítsd meg a csirkekockákat. Inkább több adagban tedd őket az olajba, hogy le ne hűtsék. Ha már ropogósak, szűrőlapáttal szedd ki, és csepegtesd le őket. Hagyd a csirkét 15 percig pihenni, ezután süsd újabb két-három percig - így lesz igazán ropogós.

A mázhoz a cukrot, a szójaszószt, a ketchupot és a folyékony mézet keverd össze. Hígítsd vízzel, add hozzá az ecetet, és keverd egyneműre. Öntsd az egészet egy száraz serpenyőbe - vigyázz, hogy a tál aljára ragadt összes cukor belekerüljön -, és közepes lángon forrald fel. Egy kis tálban keverj el két teáskanál keményítőt ugyanennyi vízzel, ezzel sűrítsd be a szószt, és kevergesd addig, amíg sűrű, szirupos állagot nem kap. Ekkor tedd bele a csirkét, locsold meg szójaszósszal, szórd meg szezámmaggal, és kevergesd addig, amíg a máz teljesen bevonja. Tálaláskor felaprított zöldhagymával szórhatod meg.

Ha szereted a keleti ízeket, mindenképp kóstold meg a szuperfinom koreai rántott csirkét!

Ezt is szeretjük