Házi kókuszos habcsók: kívül roppanós, belül ragacsos
A házi kókuszos habcsókhoz csupán pár hozzávaló szükséges, az íze mégis felejthetetlen.

kokuszos habcsok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valentin-napra is fantasztikus, csábító édesség lehet a kókuszos habcsók. A készítésekor arra kell csak odafigyelni, hogy a tojás szétválasztásakor egy csepp sárgája se kerüljön a fehérje közé, mert akkor már nem lehet kemény habbá verni. A kókuszcsók alját finom csokimázzal vond be, hogy fokozd az élvezetet.

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:

A kókuszos habcsókhoz

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0.5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A sárgákat tedd félre, a fehérjékből robotgéppel verj kemény habot. Akkor jó, ha az edényt a feje tetejére állítod, és nem folyik ki belőle. Ekkor fokozatosan, végig folyamatosan verve add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd fakanállal keverd bele a kókuszreszeléket. A masszát kanalazd habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis halmokat. Süsd 15-20 percig, vagy amíg a süti széle megpirul, és már nem puha. Ekkor zárd el a lángot, és a sütőben hagyd kihűlni úgy, hogy az ajtaja maradjon résnyire nyitva. 
 

A mázhoz gőz felett olvaszd fel a csokoládét: egy nagyobb fazékban melegíts vizet, tegyél a tetejére egy kisebb lábost, ebbe tördeld a csokit, és folyamatosan kevergetve hagyd felolvadni. Ha már folyékony, vedd le a tűzről, és keverd bele a habtejszínt. A már nem túl forró habcsókok alját mártsd ebbe a krémbe, és tedd addig a sütiket hideg helyre, amíg a csoki megdermed rajtuk.
A megmaradt tojássárgájából finom házi vaníliakrémet készíthetsz.

Ezt is szeretjük