7 étel, amihez felhasználhatod a maradék tojásfehérjét: édességekhez vagy húsok bundázásához is jól megy

Ne dobd ki a maradék tojásfehérjét, hiszen sokféle ételbe használhatod fel.

Ételek maradék tojásfehérjéből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféle ételt készíthetsz maradék tojásfehérjéből: nem csak a sütikbe, hanem levesekhez és húsokhoz is nagyon jól jön.

A karácsonyi habcsók és a könnyed Pavlova-tekercs mellett még számtalan módon születhet újjá a tojásfehérje akkor, ha a sütikbe csak a sárgáját kellett felhasználnod. Ropogósabb lesz tőle a rántott hús bundája, elhagyhatatlan a házi erőlevesből, sőt a büfékből jól ismert ragacsos, szezámmagos kínai csirkét is ez fogja össze.

Ételek maradék tojásfehérjéből

Ma, amikor a valaha olcsó tojást aranyárban mérik, különösen fontos, hogy semmi ne menjen veszendőbe belőle. Ha olyan receptet találsz, amibe csak a sárgája vagy a fehérje kell, ne habozz keresni egy másik ételt, amibe a kimaradt részt beleteheted, és így biztos, hogy nem fogsz pazarolni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük