Így készül a pillekönnyű karácsonyi diós habcsók: két trükkje van, és tökéletes lesz
A habcsók egy klasszikus maradékfelhasználó recept, pedig sokkal több lehetőség van benne. Bár jó habcsókot készíteni nem egyszerű, ezekkel a trükkökkel biztosan sikerülni fog.

dios-habcsok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az adventi sütés-főzés során marad ki fehérje, süss belőle habcsókot! A karácsonyi diós változathoz alig kell valami, nagyon gyorsan elkészül, és még isteni finom is. Azonban amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet rontani, ha kihagyjuk belőle a titkos összetevőket.

Nagymamámtól tanultam a bevált praktikát, ő mondta el nekem, hogy a mi a jó, fényes és csúcsos habcsók titka: a só és az ecet. Ha ezek nélkül készítjük el, akkor nem lesz tartása, összeesik és oda a karácsonyi finomság.

karácsonyi diós habcsók

Hozzávalók 35 darabhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dió (őrölt)
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 csipet csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A dióbelet vágd egészen apróra vagy daráld le. Verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, mikor már majdnem teljesen kemény a hab, óvatosan adagold hozzá a porcukrot, verd tovább, majd, ha már szép fényes, mehet bele az ecet is. A kemény habba forgasd bele egy spatula segítségével a diót is.

 

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Töltsd a habzsákba a masszát, csillagcsövön keresztül nyomj belőle szép, csúcsos formákat a tepsibe. Hagyj köztük kis helyet, mert valamennyit nőni fognak.
Alacsony hőfokon, körülbelül 100-130 fokon 60-90 percig süsd, vagyis szárítsd a habcsókokat. A lekapcsolt sütőben is tovább száradnak még.
A kakaós-kávés változat is mennyei, ajándékba is tökéletes!

Ezt is szeretjük