Omlós diós-csokis süti: fél óra alatt kész

Édességre fáj a fogad, ami gyorsan elkészíthető? Kevert tésztánk, csokival és dióval megszórva, gyorsan elkészül. Próbáld ki!

Nincs is jobb az olyan kevert sütiknél, amiket pillanatok alatt el lehet készíteni, és a legkülönfélébb alapanyagokkal variálhatók. Receptünk is ilyen, hiszen egy szimpla tésztáról van szó, amit a csoki- és diódarabok tesznek különlegesé. Mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Diós-csokis süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg csoki
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás

A tojást a vajjal keverd habosra. Szórd bele a porcukrot, keverd simára, és add hozzá a tej felét is. A lisztbe vegyítsd bele a sütőport, és lassan adagold hozzá a tejet, valamint a tojásos masszát.

Ha az egészet simára keverted, akkor öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.

Az egész diókat és a csokit törd durvára, és szórd rá a sütemény tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben addig süsd, míg a tészta teljesen átsül - ezt tűpróbával ellenőrizheted.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük