A legfinomabb darált húsos fogások: raguk, fasírtok, egytálételek

A darált húsból egyszerű ételeket és fejedelmi fogásokat is készíthetsz. Ezekből a finomságokból biztosan tudsz majd válogatni.

Darált húsos fogások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó, ha mindig van a hűtődben egy adag darált hús, hisz a legváltozatosabban elkészíthető alapanyagok egyike. Ínyenc egytálételeket, rakott és töltött fogásokat készíthetsz belőle. A legjobb, ha nem csomagolva veszed, hanem a hentessel frissen daráltatod le, így látod, hogy mi kerül bele. 

A darált hús tökéletes zöldségekkel, tésztával, rizzsel, töltve, rétegezve, sajttal turbósítva, és ínyenc fasírtok alapja is lehet. Amennyiben kiadósabb, laktatóbb ételeket tennél az asztalra, a chilis bab, a töltött káposzta vagy a töltött paprika is számításba jöhet.

A legfinomabb darált húsos fogások

A darált húsok zsír- és ezáltal kalóriatartalma eltérő lehet. Ha diétásabban étkeznél, akkor pulyka- vagy csirkemellből készítsd az ételeket, amennyiben a szaftosabb fogásokat részesíted előnyben, használj sertést vagy marhát! A darált hús könnyen ízesíthető, a klasszikus fűszerek jól mennek hozzá. Összeválogattuk a nagy kedvenceket, próbálj ki minél több receptet!

A darált hús tökéletes arra, hogy megtöltsd vele a legkülönbözőbb zöldségeket, így akár a lila hagymát is. Ínycsiklandó előétel vagy izgalmas vacsora is lehet. Sok sajttal összesütve még vonzóbb.
Ha egyszerű, gyors vacsorára vágysz, a darált húsos tészta kitűnő választás. A makaróni tökéletes alap lehet a 30 perces fogáshoz. A Cayenne-bors pikánssá teszi a ragut.
A bolognai spagettit a gyerekek is a legnagyobb örömmel tüntetik el a tányérról. Akkor az igazi, ha a szószt is saját magad készíted. Egy kis fahéjtól finomabb és karakteresebb lesz.
A különféle zöldségeket is gazdagíthatod fűszeres, szaftos darált hússal. A karfiolhoz is jól megy, ráadásul bármikor beszerezheted a zöldséget. A tejfölnek köszönhetően nem lesz száraz, a sok sajt pedig tovább fokozza az élvezetet.
Ha mediterrán ebédre vágysz, dobj össze darált húsos rakott padlizsánt! Étvágygerjesztő és jó laktató lesz, a mediterrán fűszerektől pedig fenséges. A paradicsomszósz is sokat dob rajta.
A különféle fasírtok, vagdaltak a legkülönbözőbb formában szerepelhetnek a menüben. Készíthetsz a darált húsból gombócokat, pogácsákat, és egészben is megsütheted. Érdemes sajttal vagy zöldségekkel is megtölteni.
A húsgolyókat feldobhatod különféle mártásokkal, szószokkal is. A tejszínes változattal nem foghatsz mellé. Kellemesen krémes, fűszeres, érdemes tésztával tálalni.
Töltött káposzta sincs darált hús nélkül. A téli időszak nagy kedvencét ne csak ünnepeken készítsd el! Jó kiadós, és minél gyakrabban melegíted, annál finomabb lesz.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük