Bizonyára neked is vannak emlékeid cipőtalp állagú csirkemellekről, szénné sütött, kiszárított húsokról, amik nem éppen kellemesek. Szerencsére egy kis odafigyeléssel ez a hús is igazán finomra, omlósra és szaftosra készíthető, és mindenkinek ízlik majd. Készítsd el magában vagy valamilyen ízletes raguként, rántsd ki, előtte töltsd meg, a változatok száma végtelen!

Tejszínes csirkemell
Ha készítés előtt tejbe áztatod, biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell. A tejbe reszelj egy kis fokhagymát, és keverd bele a fűszereket is, elég, ha egy órát áll ebben, de az se baj, ha több időt hagysz a pácolódásra. Ha ezen túl vagy, vágd apróra, és pirítsd meg minden oldalát. A részletes receptért ide kattints!

Kijevi csirkemell
A fűszervaj lággyá varázsolja a vele töltött csirkemellet, ami a panírozás után forró olajban kisütve igazán szaftos, zamatos és omlós lesz, nem pedig egy száraz és íztelen valami. Jó nagy adag tartárral és fűszeres krumplival tálalva a legfinomabb. A receptjét itt találod.

Mézzel sült csirkemell
Ízletes, zamatos, kicsit extravagáns, pedig rettentően egyszerű és döbbenetesen finom, ez nem más, mint a mézzel sült csirkemell. A sós húshoz remekül passzol az édeskés, picit karamellizálódott méz, és biztosan senki sem fog nemet mondani rá. A mézhez keverhetsz mustárt, szezámmagot, vagy reszelhetsz hozzá egy kis gyömbért is. Pofonegyszerű, elronthatatlan recept.

Rántott csirkemell
A műfaj legismertebb klasszikusa a rántott csirkemell, amit sokan félreértenek, és még többen készítenek ehetetlenül szárazra. Hogy te ne ess ebbe a hibába, alkalmazd a fentebb már említett tejbe áztatós módszert, vagy pedig citromos vízben úsztasd pár óráig a nyers hússzeleteket, így a végeredmény nem lesz száraz és íztelen. A panírozás már nem jelenthet gondot, ahogyan a kisütés sem. A tökéletes rántott húshoz vezető lépéseket itt találod.

Sajttal sült csirkemell
A csirkemell tényleg mindenféle alapanyaggal jól működik együtt, azonban az egyik legjobb, ami történhet vele, ha sajttal töltöd, vagy sajttal borítva sütöd. Némi előkészítés után mehet is a sütőbe, a legjobb akkor lesz, ha a sajt alá rejtesz még valamilyen lédús zöldséget, például paradicsomot. Ez itt egy nagyon egyszerű és finom recept hozzá.

Csirkemell Stroganoff módra
A savanyú uborkás mártás a csirkemellnek sem áll rosszul, ráadásul pofonegyszerűen elkészítheted, és rizzsel tálalva igazán laktató, finom vacsora lesz belőle. A látványos és zamatos receptet itt találod.
Vacsorák a diétás hétköznapokra
A csirkemell a diétázók egyik kedvenc alapanyaga, hiszen kevés zsírt tartalmaz. Nézegess, és készíts könnyű vacsorákat a hatékony diéta érdekében!
Ezt edd vacsorára, ha nem akarsz hízni!
Nézegess képeket!
Elolvasom