Így nem szárad ki a csirkemell sütés közben

7 isteni recept a szaftos húshoz

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag.

Bizonyára neked is vannak emlékeid cipőtalp állagú csirkemellekről, szénné sütött, kiszárított húsokról, amik nem éppen kellemesek. Szerencsére egy kis odafigyeléssel ez a hús is igazán finomra, omlósra és szaftosra készíthető, és mindenkinek ízlik majd. Készítsd el magában vagy valamilyen ízletes raguként, rántsd ki, előtte töltsd meg, a változatok száma végtelen!

Tejszínes csirkemell

Ha készítés előtt tejbe áztatod, biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell. A tejbe reszelj egy kis fokhagymát, és keverd bele a fűszereket is, elég, ha egy órát áll ebben, de az se baj, ha több időt hagysz a pácolódásra. Ha ezen túl vagy, vágd apróra, és pirítsd meg minden oldalát. A részletes receptért ide kattints!

Kijevi csirkemell

A fűszervaj lággyá varázsolja a vele töltött csirkemellet, ami a panírozás után forró olajban kisütve igazán szaftos, zamatos és omlós lesz, nem pedig egy száraz és íztelen valami. Jó nagy adag tartárral és fűszeres krumplival tálalva a legfinomabb. A receptjét itt találod.

Mézzel sült csirkemell

Ízletes, zamatos, kicsit extravagáns, pedig rettentően egyszerű és döbbenetesen finom, ez nem más, mint a mézzel sült csirkemell. A sós húshoz remekül passzol az édeskés, picit karamellizálódott méz, és biztosan senki sem fog nemet mondani rá. A mézhez keverhetsz mustárt, szezámmagot, vagy reszelhetsz hozzá egy kis gyömbért is. Pofonegyszerű, elronthatatlan recept.

Paprikás csirkemellből

Ugyan az igazi csirkepaprikáshoz kell az egész csirke, mellből is elkészítheted ezt az ételt. Hogy igazán szaftos legyen, inkább csontos mellet válassz, és egy pár szárnyat vagy hátat is tegyél melléjük. A világ leggyorsabban elkészíthető paprikásának receptjét itt találod.

Rántott csirkemell

A műfaj legismertebb klasszikusa a rántott csirkemell, amit sokan félreértenek, és még többen készítenek ehetetlenül szárazra. Hogy te ne ess ebbe a hibába, alkalmazd a fentebb már említett tejbe áztatós módszert, vagy pedig citromos vízben úsztasd pár óráig a nyers hússzeleteket, így a végeredmény nem lesz száraz és íztelen. A panírozás már nem jelenthet gondot, ahogyan a kisütés sem. A tökéletes rántott húshoz vezető lépéseket itt találod.

Sajttal sült csirkemell

A csirkemell tényleg mindenféle alapanyaggal jól működik együtt, azonban az egyik legjobb, ami történhet vele, ha sajttal töltöd, vagy sajttal borítva sütöd. Némi előkészítés után mehet is a sütőbe, a legjobb akkor lesz, ha a sajt alá rejtesz még valamilyen lédús zöldséget, például paradicsomot. Ez itt egy nagyon egyszerű és finom recept hozzá.

Csirkemell Stroganoff módra

A savanyú uborkás mártás a csirkemellnek sem áll rosszul, ráadásul pofonegyszerűen elkészítheted, és rizzsel tálalva igazán laktató, finom vacsora lesz belőle. A látványos és zamatos receptet itt találod.

Vacsorák a diétás hétköznapokra

A csirkemell a diétázók egyik kedvenc alapanyaga, hiszen kevés zsírt tartalmaz. Nézegess, és készíts könnyű vacsorákat a hatékony diéta érdekében!

Ezt edd vacsorára, ha nem akarsz hízni!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük