Csőben sült csirkemell
Szaftos és omlós vacsora
A zöldségekkel sült fűszeres csirkemell látványnak sem utolsó, de az íze miatt lesz a kedvenced, próbáld ki te is a héten!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csőben sütés az egyik legegyszerűbb ételkészítési módszer, amivel ráadásul szinte biztosan finom lesz a végeredmény.

Ha szereted a pikáns ízeket, a csirkét akár csípősnek is készítheted, a tejfölbe pedig rejthetsz némi zamatosabb sajtot is, például parmezánt.

Csőben sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 nagy pohár tejföl - 375 ml
  • 1-1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, és egy tálban tedd félre. A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. Amíg a brokkoli fő, egy serpenyőben vékony olajon pirítsd meg a húsokat, amikor megfordítottad mindet, akkor reszeld rájuk az egyik fokhagymát, és szórd meg őket a rozmaringgal.

A sajtot reszeld le, majd keverd el a tejföllel, és reszeld hozzájuk a másik fokhagymát. Ha mindennel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, az aljára halmozd a húsdarabokat, rájuk a brokkolit, majd  az egészet locsold meg a fokhagymás-sajtos tejföllel. Told be a sütőbe, és pirítsd aranybarnára, ez alig negyed órát vesz majd igénybe. 

Finomabbnál finomabb rakottasok akár a hó végére is

Egy jó rakottas fogás bármikor jólesik, és a pénztárcát is kíméli.

Ezt is szeretjük