Chili con carne: a pasik kedvence
A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.
Igazi pasis kaja, de a hideg novemberi időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.
Chili con carne
Hozzávalók:
- 40 dkg darált pulykahús
- 2 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
- 3 dl paradicsomszósz
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- paprika
- chili
- oregánó
- olaj
A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd pirítsd meg őket egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben.
Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paradicsomszószt. Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd egy fél óráig. Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett vörös babos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- spanyolország
- csirke
A tortilla testvére: zöldséges-csirkés töltött quesadilla

- rizs
- egytálétel
Sütőben készített rizses hús paradicsommal és sajttal

- egytálétel
- rakott zöldség