Chili con carne: a pasik kedvence

A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi pasis kaja, de a hideg novemberi időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.

Bár egyszerűbb, ha chilialapot használsz, sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad fűszerezed az ételt.

Chili con carne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 2 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprika
  • chili
  • oregánó
  • olaj

A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd pirítsd meg őket egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben.

Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paradicsomszószt. Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd egy fél óráig. Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett vörös babos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük