Az eredeti édes savanyú-csirke receptje
Nem csak a sarki gyorsbüfében juthatsz édes-savanyú csirkéhez. Ha van időd, készítsd el magad, a recept nem nehéz.
Az édes-savanyú csirke minden sarki kínai étterem étlapján szerepel. A kínaiak ismerik a csínját-bínját, de neked sem lehetetlen, mert bár sok összetevő szükséges hozzá, nem nehéz az elkészítése.
A húst be is bundázhatod, és, a szószt mártogatósnak kínálva mellé, partifalatként is megállja a helyét.
Édes-savanyú csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 ananász
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 sárga húsú paprika
- 1 pirospaprika
- 1 evőkanál Worcester-szósz
- só
A hagymát, a paprikát és a húst csíkozd fel. A ketchupot az ecettel, a szója- és a Worcester-szósszal, illetve némi cukorral keverd simára. Az ananász húsát kockázd fel. A tojást verd fel, keverd össze kevés sóval és cukorral, majd forgasd bele a húsdarabokat. Az olajat forrósítsd fel, és dobáld bele a húst. Pirítsd meg, majd szedd ki, és itasd le róla az olajat.
Tegyél még egy kevés olajat a serpenyőbe, és szórd bele a hagymát, az ananászt és a paprikát. Ezeket is pirítsd meg, majd szedd ki, és hagyd lecsepegni. Egy evőkanál keményítőt keverj ki két deci vízzel, majd a felforralt ketchupos mártáshoz keverd hozzá. Végül dobáld bele a húst, a zöldségeket, az ananászt, főzd össze egy kicsit, és rizzsel tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- ragu
Nyári zöldséges csirkeragu
- grill
- sült csirke
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
- grill
- pácolt hús