Ananászos csirkemell sajttal és baconnel

Gyors, pikáns, mennyei

Az édes ananász és a sós, fűszeres csirkemell kombinációja remek választás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes ételeket sósakkal variálni egyáltalán nem ördögtől való dolog, vannak ételek, gyümölcsök, amiket kifejezetten ilyesmire találtak ki, az egyik, ami biztosan ilyen, az az ananász.

Mint a legtöbb húsos fogásnak, egy kis csípős íz ennek sem árthat, de némi frissen reszelt gyömbérrel is feldobhatod.

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 fél ananász
  • 0,5 kg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét mosd meg alaposan, kockázd fel, sózd be, majd tedd egy kicsit félre. A bacont szintén kockázd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg némi olívaolaj társaságában.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amikor már szép színe lett, add hozzá a húst is, és pirítsd át jó alaposan. A tejszínt keverd el a fokhagymával, és szórd bele a szerecsendiót. Amikor a hús már szépen átpirult, őrölj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, majd keverd hozzá a szintén kockákra vágott ananászt - ha konzervből készíted, a levéből is önthetsz hozzá egy keveset -, majd párszor forgasd át az egészet, végül keverd hozzá a tejszínes keveréket, várd meg, amíg rottyan egyet, és már kész is vagy.

A legfinomabb csirkés ételek - Képpel és recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Rizzsel vagy tésztával tálalva is remek, a sajtot csak közvetlenül fogyasztás előtt szórd rá!

OLVASD EL EZT IS!

zoldseges csirke lead
  • csirkemell
  • húsételek

Egyszerű csirkemell

kacsa lead
  • húsételek
  • kacsasült

Omlós kacsasült karácsonyra

Ezt is szeretjük