Ananászos csirkemell sajttal és baconnel
Az édes ananász és a sós, fűszeres csirkemell kombinációja remek választás.
Az édes ételeket sósakkal variálni egyáltalán nem ördögtől való dolog, vannak ételek, gyümölcsök, amiket kifejezetten ilyesmire találtak ki, az egyik, ami biztosan ilyen, az az ananász.
Mint a legtöbb húsos fogásnak, egy kis csípős íz ennek sem árthat, de némi frissen reszelt gyömbérrel is feldobhatod.
Ananászos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 fél ananász
- 0,5 kg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét mosd meg alaposan, kockázd fel, sózd be, majd tedd egy kicsit félre. A bacont szintén kockázd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg némi olívaolaj társaságában.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor már szép színe lett, add hozzá a húst is, és pirítsd át jó alaposan. A tejszínt keverd el a fokhagymával, és szórd bele a szerecsendiót. Amikor a hús már szépen átpirult, őrölj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, majd keverd hozzá a szintén kockákra vágott ananászt - ha konzervből készíted, a levéből is önthetsz hozzá egy keveset -, majd párszor forgasd át az egészet, végül keverd hozzá a tejszínes keveréket, várd meg, amíg rottyan egyet, és már kész is vagy.
Rizzsel vagy tésztával tálalva is remek, a sajtot csak közvetlenül fogyasztás előtt szórd rá!
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
Egyszerű csirkemell
- húsételek
- kacsasült
Omlós kacsasült karácsonyra
- csirke
- méz