A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.

Spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg spenót
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl olaj

A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerint főtt tojással tálald.

Spenótos penne

Hozzávalók:

  • 45 dkg spenót
  • 40 dkg penne tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • 10 dkg parmezán
  • 4 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • rozmaring
  • bors

A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze.

Tedd a rántáshoz, és folytonos kevergetés mellett öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre, majd ízlésed szerint fűszerezd. A feta sajtot reszeld bele, majd a sós vízben kifőzött és lecsepegtetett pennével együtt keverd a szószhoz. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.

Spenótos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenót
  • 8 krumpli
  • 4 csirkecomb
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg fenyőmag
  • 1 dl fehérbor
  • fél dl olívaolaj
  • fél fej hagyma
  • bors

A csirkecombokat tisztítás után sózd meg. A spenótot a zúzott fokhagymával, a fenyőmaggal, valamint az olívaolajjal turmixold össze. Ízlés szerint borsozd meg, és reszeld bele a parmezánt. Az így kapott masszát töltsd a csirkecomb bőre alá. A hagymát vágd karikákra, és egy jénai tál aljába szórd bele. Tedd rá a csirkecombokat, és locsold meg a borral. Fedd le, és körülbelül 45 percig párold előmelegített sütőben. A krumplit mosd meg, és tedd a mikrohullámú sütőbe 6-7 percre, majd szedd le a héját, és negyedeld el. Amikor a csirkéről leveszed a fedőt, tedd be a krumplikat mellé. Pirítsd meg a hússal egyetemben, és már tálalhatod is.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Spenótos lasagne lazacszeletekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 50 dkg lazacfilé
  • 15 dkg parmezán
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál citromlé
  • lasagne-lapok
  • olívaolaj
  • bors

A lazacot szeleteld fel, sózd meg picit, majd locsold meg citromlével, és tedd félre. Olajon dinszteld meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát. A kikapart, feldarabolt paradicsomot és a megtisztított spenótot add hozzá, majd párold meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejfölt és a tejszínt keverd össze, majd két evőkanálnyival kend meg a jénai tál alját. Fedd be lasagne-lapokkal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a spenótos massza felét. Erre tedd rá a lazacszeletek felét, és ismételd meg a rétegezést. A tetejét kend meg a tejfölös-tejszínes szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.

Ezt is szeretjük