5 különleges szendvicskrém

Az új kenyeret meg kell ünnepelni. Például néhány finom szendvicskrémmel. Próbáld ki egyszerű és gyors receptjeinket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pikáns-friss szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha tehéntúró
  • kevés tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só, fehérbors

Keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tehéntúrót. Hígítsd fel a tejjel, majd sózd és borsozd meg.

A hagymát vágd nagyon apró kockákra, a fokhagymát passzírozd át fokhagymanyomón, és keverd a krémhez.

A snidlinget is aprítsd fel. A végén sózd meg, keverd bele az aprított petrezselymet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pár napig eltartható a hűtőben.

Kőrözött

A kőrözött akkor finom, ha otthon készíted. Minden jó háziasszonynak megvan a saját receptje. Ha kikeverted az alapot, akkor nyugodtan kísérletezz a fűszerezéssel.

Hozzávalók:

  • 200 g juh­tú­ró
  • 100 g vaj
  • 1 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka
  • 50 g vö­rös­hagy­ma
  • kö­mény­mag

A juh­tú­rót a vaj­jal e­gyütt keverd ha­bos­ra. Add hozzá a sót és a pap­ri­kát. A hagymát vágd egészen apró kockákra, majd jól dolgozd össze a többi hozzávalóval. Tedd pár órára hűtőbe. Rozskenyérrel a legfinomabb.

Különleges szendvicskrém

A mentát elsősorban italokhoz, esetleg desszertek mellé képzeljük. Mégis érdemes fűszerként használni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz natúr vajkrém
  • egy marék friss mentalevél
  • kevés joghurt
  • negyed kígyóuborka
  • kevés só

A mentát vágd össze apró darabokra, majd keverd össze egy kevés, körülbelül félpohárnyi joghurttal. Hagyd állni 20-25 percig, így a joghurt átveszi a menta ízét, és jobban kijön majd a frissessége. A kígyóuborkát reszeld le. Keverd össze a vajkrémmel, majd nagyon enyhén sózd meg. A legfinomabb teljes kiőrlésű pirítóson.

Fűszervaj

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • egy evőkanál bazsalikom
  • egy evőkanál oregánó
  • egy evőkanál kakukkfű
  • kevés só

A vajat vedd ki a hűtőből, és hagyd megpuhulni. A fűszereket vágd nagyon apróra. A vajat vízfürdő fölött olvaszd meg, tedd bele a fűszereket és a sót. Körülbelül három percig kevergesd az olvadt vajat, de ne forrald. Ezután töltsd még melegen abba az edénybe, amiben tárolni akarod, majd hagyd megdermedni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Szendvicskrém húsimádóknak

Hozzávalók:

  • 2 szelet tarja
  • 2 szelet sonka
  • 5 dkg vaj
  • kevés vajkrém
  • 1 pici vöröshagyma
  • kevés bors

A tarját és a sonkát vágd apró darabokra, legyen inkább krémszerű, mintha darált hús lenne. A puha vajat és a vajkrémet keverd össze. Kockázd fel a hagymát, majd keverd össze a hozzávalókat. Borsozd, és ha úgy érzed, szükséges, sózd meg.

Ezt is szeretjük