5 különleges szendvicskrém
Az új kenyeret meg kell ünnepelni. Például néhány finom szendvicskrémmel. Próbáld ki egyszerű és gyors receptjeinket.
Pikáns-friss szendvicskrém
Hozzávalók:
- 15 dkg puha tehéntúró
- kevés tej
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék snidling
- 1 nagyobb vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só, fehérbors
Keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tehéntúrót. Hígítsd fel a tejjel, majd sózd és borsozd meg.
A hagymát vágd nagyon apró kockákra, a fokhagymát passzírozd át fokhagymanyomón, és keverd a krémhez.
A snidlinget is aprítsd fel. A végén sózd meg, keverd bele az aprított petrezselymet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pár napig eltartható a hűtőben.
Kőrözött
A kőrözött akkor finom, ha otthon készíted. Minden jó háziasszonynak megvan a saját receptje. Ha kikeverted az alapot, akkor nyugodtan kísérletezz a fűszerezéssel.
Hozzávalók:
- 200 g juhtúró
- 100 g vaj
- 1 teáskanál édesnemes paprika
- 50 g vöröshagyma
- só
- köménymag
A juhtúrót a vajjal együtt keverd habosra. Add hozzá a sót és a paprikát. A hagymát vágd egészen apró kockákra, majd jól dolgozd össze a többi hozzávalóval. Tedd pár órára hűtőbe. Rozskenyérrel a legfinomabb.
Különleges szendvicskrém
A mentát elsősorban italokhoz, esetleg desszertek mellé képzeljük. Mégis érdemes fűszerként használni.
Hozzávalók:
- 1 doboz natúr vajkrém
- egy marék friss mentalevél
- kevés joghurt
- negyed kígyóuborka
- kevés só
A mentát vágd össze apró darabokra, majd keverd össze egy kevés, körülbelül félpohárnyi joghurttal. Hagyd állni 20-25 percig, így a joghurt átveszi a menta ízét, és jobban kijön majd a frissessége. A kígyóuborkát reszeld le. Keverd össze a vajkrémmel, majd nagyon enyhén sózd meg. A legfinomabb teljes kiőrlésű pirítóson.
Fűszervaj
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- egy evőkanál bazsalikom
- egy evőkanál oregánó
- egy evőkanál kakukkfű
- kevés só
A vajat vedd ki a hűtőből, és hagyd megpuhulni. A fűszereket vágd nagyon apróra. A vajat vízfürdő fölött olvaszd meg, tedd bele a fűszereket és a sót. Körülbelül három percig kevergesd az olvadt vajat, de ne forrald. Ezután töltsd még melegen abba az edénybe, amiben tárolni akarod, majd hagyd megdermedni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Szendvicskrém húsimádóknak
Hozzávalók:
- 2 szelet tarja
- 2 szelet sonka
- 5 dkg vaj
- kevés vajkrém
- 1 pici vöröshagyma
- kevés bors
A tarját és a sonkát vágd apró darabokra, legyen inkább krémszerű, mintha darált hús lenne. A puha vajat és a vajkrémet keverd össze. Kockázd fel a hagymát, majd keverd össze a hozzávalókat. Borsozd, és ha úgy érzed, szükséges, sózd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha