5 különleges szendvicskrém
Az új kenyeret meg kell ünnepelni. Például néhány finom szendvicskrémmel. Próbáld ki egyszerű és gyors receptjeinket.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pikáns-friss szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha tehéntúró
  • kevés tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só, fehérbors

Keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tehéntúrót. Hígítsd fel a tejjel, majd sózd és borsozd meg.

A hagymát vágd nagyon apró kockákra, a fokhagymát passzírozd át fokhagymanyomón, és keverd a krémhez.

A snidlinget is aprítsd fel. A végén sózd meg, keverd bele az aprított petrezselymet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pár napig eltartható a hűtőben.

Kőrözött

A kőrözött akkor finom, ha otthon készíted. Minden jó háziasszonynak megvan a saját receptje. Ha kikeverted az alapot, akkor nyugodtan kísérletezz a fűszerezéssel.

Hozzávalók:

  • 200 g juh­tú­ró
  • 100 g vaj
  • 1 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka
  • 50 g vö­rös­hagy­ma
  • kö­mény­mag

A juh­tú­rót a vaj­jal e­gyütt keverd ha­bos­ra. Add hozzá a sót és a pap­ri­kát. A hagymát vágd egészen apró kockákra, majd jól dolgozd össze a többi hozzávalóval. Tedd pár órára hűtőbe. Rozskenyérrel a legfinomabb.

Különleges szendvicskrém

A mentát elsősorban italokhoz, esetleg desszertek mellé képzeljük. Mégis érdemes fűszerként használni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz natúr vajkrém
  • egy marék friss mentalevél
  • kevés joghurt
  • negyed kígyóuborka
  • kevés só

A mentát vágd össze apró darabokra, majd keverd össze egy kevés, körülbelül félpohárnyi joghurttal. Hagyd állni 20-25 percig, így a joghurt átveszi a menta ízét, és jobban kijön majd a frissessége. A kígyóuborkát reszeld le. Keverd össze a vajkrémmel, majd nagyon enyhén sózd meg. A legfinomabb teljes kiőrlésű pirítóson.

Fűszervaj

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • egy evőkanál bazsalikom
  • egy evőkanál oregánó
  • egy evőkanál kakukkfű
  • kevés só

A vajat vedd ki a hűtőből, és hagyd megpuhulni. A fűszereket vágd nagyon apróra. A vajat vízfürdő fölött olvaszd meg, tedd bele a fűszereket és a sót. Körülbelül három percig kevergesd az olvadt vajat, de ne forrald. Ezután töltsd még melegen abba az edénybe, amiben tárolni akarod, majd hagyd megdermedni.

Szendvicskrém húsimádóknak

Hozzávalók:

  • 2 szelet tarja
  • 2 szelet sonka
  • 5 dkg vaj
  • kevés vajkrém
  • 1 pici vöröshagyma
  • kevés bors

A tarját és a sonkát vágd apró darabokra, legyen inkább krémszerű, mintha darált hús lenne. A puha vajat és a vajkrémet keverd össze. Kockázd fel a hagymát, majd keverd össze a hozzávalókat. Borsozd, és ha úgy érzed, szükséges, sózd meg.

Ezt is szeretjük