
Az 5 legfinomabb karácsonyi ital
A karácsonyi asztalra a finomságok mellé ünnepi ital is dukál. A kellemesen melengető karácsonyi italokat nem nehéz elkészíteni!

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka
Hozzávalók:
-
2 dl ananászlé
-
2 dl narancslé
-
4 evőkanál fekete tea
-
4 szem szegfűszeg
-
1 rúd fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
méz
Forrald fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyd állni fél órát.
Közben főzz erős fekete teát, és, ha kihűlt, ízesítsd mézzel. A fűszeres narancsléhez keverd hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenéd, forrald fel még egyszer.
Karácsonyi narancsbor
Hozzávalók:
-
1 l vörösbor
-
1 pohár tiszta alkohol
-
25 kockacukor
-
4 narancs
-
1 narancs héja
Hámozd meg a narancsokat, és a gerezdeket vágd fel apró darabokra. Keress egy jó nagy - körülbelül 1,5-2 literes - üveget, és töltsd bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárd le, és tedd félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergeted egy kicsit. A hetedik napon szűrd le a folyadékot - az utolsó előtti napon hozzádobhatsz még egy narancshéjat is -, oldd fel benne a kockacukrot, majd öntsd hozzá az alkoholt is.
Forralt bor
Hozzávalók:
-
10 dkg cukor
-
3 dl vörösbor
-
3 dl fehérbor
-
3 dl víz
-
fél citrom
-
fahéj
-
szegfűszeg
A borokat, a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget keverd össze. Add hozzá a fél citrom reszelt héját, majd forrald fel, add hozzá a citromlét, és poharakba szűrve, forrón tálald.
Puncs
Hozzávalók:
-
50 dkg cukor
-
2,5 dl édes vörösbor
-
2,5 dl édes fehérbor
-
1,5 dl rum
-
2 citrom
-
2 narancs
A gyümölcsöket mosd meg, majd mindkettőnek hámozd hajszálvékonyra a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal forralj fel, ezután öntsd hozzá az összes többi alkoholt. Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, csavard bele a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fűszeres forró csoki
Hozzávalók:
-
2 dl tej
-
5 teáskanál tejszín
-
1 teáskanál nem cukrozott kakaópor
-
1 kávéskanál cukrozott kakaópor
-
1 kiskanál vaníliás cukor
-
2 kockacukor
-
szegfűszeg
-
fahéj
A tejet tedd fel a tűzhelyre melegedni. Dobj bele 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, add hozzá a kakaóporokat, a kockacukrokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Kell még bele 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor is. Ezt főzd pár percig, majd leszűrve, bögrében tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei

- csokoládé
- ital
A tökéletes forró csokoládé receptje

- ital
- befőzés