4 fehérbor csirkés ételekhez
Néha nehéz a választás, hogy milyen bort is adj a különböző ételekhez. Ismerj meg öt fehérbort, melyek kiegészíti csirkés remekeidet.
Istvándy Pincészet Badacsonyi Olaszrizling 2007
Szép, mély színű, száraz fehérbor. Intenzív, többrétű illat árad a pohárból: kicsit füstös, de egyben kamillás is. Illatában felfedezhetők még citrusos aromák, mineralitással. Ízében is virágos, kissé citrusos jellegű.
Ételajánlás: enyhén fűszeres ételekhez, gombakrémleveshez, füstölt halakhoz is ajánlott.
Sóban sült csirke
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke
- 3 alma
- 1 kg só
A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.
Frittmann Kunsági Ezerjó 2007
Reduktív eljárással készült, friss, gyümölcsös illatú és ízű, száraz fehérbor.
12-14 fokos hőmérsékleten ajánlott fogyasztani, akár magában is, üdítőnek, levezetőnek a nap végén.
Ételajánlás: elsősorban szárnyasokhoz, halételekhez és könnyebb sajtokhoz ajánlott.
Nyárson sült csirke mandarinnal
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 3 mandarin
- mustár
- szezámmag
- olaj
- bors
- só
A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön. A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal. A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.
Radó Pince Pécsi Chardonnay 2007
Száraz fehérbor a Mecsek déli lankáiról. A Chardonnay-ra jellemző intenzív illat- és ízvilágot citrusos, krémes jelleg egészíti ki.
Ételajánlás: hideg-meleg halak, vajjal készült sültek, vajas mártások és spárgás ételek mellé ajánljuk.
Narancsos csirke
Hozzávalók:
- egy egész, 1,5 kg-os csirke
- 2 narancs
- 3 evőkanál vaj
- bors
A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével. A belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, önts rá másfél deci vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd egy órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Günzer Tamás Villányi Mont Blanc Cuvée 2007
Muscat Ottonel és Olaszrizling házasítása. Reduktív eljárással készült friss, illatos, hízelgő, száraz fehérbor. Citrusos jegyek és ropogós savak jellemzik.
Ételajánlás: fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlott, 10-12 fokra hűtve.
Almás-hagymás csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, és pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Fogyaszthatod melegen rizzsel, makarónival vagy akár hidegen egy szelet pirítóssal.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka