4 fehérbor csirkés ételekhez
Néha nehéz a választás, hogy milyen bort is adj a különböző ételekhez. Ismerj meg öt fehérbort, melyek kiegészíti csirkés remekeidet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Istvándy Pincészet Badacsonyi Olaszrizling 2007

Szép, mély színű, száraz fehérbor. Intenzív, többrétű illat árad a pohárból: kicsit füstös, de egyben kamillás is. Illatában felfedezhetők még citrusos aromák, mineralitással. Ízében is virágos, kissé citrusos jellegű.
Ételajánlás: enyhén fűszeres ételekhez, gombakrémleveshez, füstölt halakhoz is ajánlott.

Sóban sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú csirke
  • 3 alma
  • 1 kg só

A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.

Frittmann Kunsági Ezerjó 2007

Reduktív eljárással készült, friss, gyümölcsös illatú és ízű, száraz fehérbor.
12-14 fokos hőmérsékleten ajánlott fogyasztani, akár magában is, üdítőnek, levezetőnek a nap végén.
Ételajánlás: elsősorban szárnyasokhoz, halételekhez és könnyebb sajtokhoz ajánlott.

Nyárson sült csirke mandarinnal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3 mandarin
  • mustár
  • szezámmag
  • olaj
  • bors

A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön. A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal. A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.

Radó Pince Pécsi Chardonnay 2007

Száraz fehérbor a Mecsek déli lankáiról. A Chardonnay-ra jellemző intenzív illat- és ízvilágot citrusos, krémes jelleg egészíti ki.
Ételajánlás: hideg-meleg halak, vajjal készült sültek, vajas mártások és spárgás ételek mellé ajánljuk.

Narancsos csirke

Hozzávalók:

  • egy egész, 1,5 kg-os csirke
  • 2 narancs
  • 3 evőkanál vaj
  • bors

A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével. A belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, önts rá másfél deci vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd egy órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Günzer Tamás Villányi Mont Blanc Cuvée 2007

Muscat Ottonel és Olaszrizling házasítása. Reduktív eljárással készült friss, illatos, hízelgő, száraz fehérbor. Citrusos jegyek és ropogós savak jellemzik.
Ételajánlás: fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlott, 10-12 fokra hűtve.

Almás-hagymás csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg savanykás alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, és pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Fogyaszthatod melegen rizzsel, makarónival vagy akár hidegen egy szelet pirítóssal.

Ha érdekelnek a borok, különösen a magyar borok, ha behatóan megismerkednél a magyar borvidékekkel, ha érdekelnek a csúcsborok és a kisebb családi pincészetek is, akkor ajánljuk neked a Magyar Borok Évkönyvét, melyet minden nagyobb könyvesboltban megvásárolhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük