4 fehérbor csirkés ételekhez
Néha nehéz a választás, hogy milyen bort is adj a különböző ételekhez. Ismerj meg öt fehérbort, melyek kiegészíti csirkés remekeidet.
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Istvándy Pincészet Badacsonyi Olaszrizling 2007
Szép, mély színű, száraz fehérbor. Intenzív, többrétű illat árad a pohárból: kicsit füstös, de egyben kamillás is. Illatában felfedezhetők még citrusos aromák, mineralitással. Ízében is virágos, kissé citrusos jellegű.
Ételajánlás: enyhén fűszeres ételekhez, gombakrémleveshez, füstölt halakhoz is ajánlott.
Sóban sült csirke
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke
- 3 alma
- 1 kg só
A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.
Frittmann Kunsági Ezerjó 2007
Reduktív eljárással készült, friss, gyümölcsös illatú és ízű, száraz fehérbor.
12-14 fokos hőmérsékleten ajánlott fogyasztani, akár magában is, üdítőnek, levezetőnek a nap végén.
Ételajánlás: elsősorban szárnyasokhoz, halételekhez és könnyebb sajtokhoz ajánlott.
Nyárson sült csirke mandarinnal
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 3 mandarin
- mustár
- szezámmag
- olaj
- bors
- só
A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön. A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal. A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.
Radó Pince Pécsi Chardonnay 2007
Száraz fehérbor a Mecsek déli lankáiról. A Chardonnay-ra jellemző intenzív illat- és ízvilágot citrusos, krémes jelleg egészíti ki.
Ételajánlás: hideg-meleg halak, vajjal készült sültek, vajas mártások és spárgás ételek mellé ajánljuk.
Narancsos csirke
Hozzávalók:
- egy egész, 1,5 kg-os csirke
- 2 narancs
- 3 evőkanál vaj
- bors
A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével. A belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, önts rá másfél deci vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd egy órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.
Günzer Tamás Villányi Mont Blanc Cuvée 2007
Muscat Ottonel és Olaszrizling házasítása. Reduktív eljárással készült friss, illatos, hízelgő, száraz fehérbor. Citrusos jegyek és ropogós savak jellemzik.
Ételajánlás: fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlott, 10-12 fokra hűtve.
Almás-hagymás csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, és pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Fogyaszthatod melegen rizzsel, makarónival vagy akár hidegen egy szelet pirítóssal.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka