4 laktató, töltött husi szombatra
Ha húsimádó vagy, és szereted a különleges ételeket, akkor neked valók a töltött husik, legyen szó szárnyasról vagy marháról.
Pikánsan töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 csirke – körülbelül 1,5 kg
- 50 ml húsleves
- 1-1 piros és zöld húsú paprika
- 2 szál szárzeller
- 1 szál rozmaring
- néhány szál petrezselyem
- 2 evőkanál konzervkukorica
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- kenyér
- só
- őrölt fehérbors
Az alaposan megmosott és szárazra törölt csirkét ízesítsd sóval és borssal. A kenyeret és a paprikát vágd kockákra, a meghámozott zellert pedig szeld vékony szeletekre.
A rozmaringot és a petrezselymet a száruk nélkül vágd össze. A kenyérkockákat pirítsd meg egy kicsit forró olajon. Az olajban aztán párold meg a zöldségeket, majd add hozzá a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig párold, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a kenyeret és a fűszereket. A kissé kihűlt zöldségkeveréket töltsd a csirkébe, a nyílást fogvájóval tűzd össze. Kend meg a csirkét vajjal, majd mellerészével felfelé helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Fordítsd meg, és süsd további 40 percig, közben locsolgasd a saját levével.
Töltött borjúbélszín
Hozzávalók:
- 1 kg borjúbélszín
- fél kg borjúvese
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 10 dkg káposztalevél
- 1 póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 2 babérlevél
- 4 burgonya
- 5 cl száraz vermut
A megmosott pórét és a káposztát vágd hosszú, vékony csíkokra. Aprítsd fel a szalonnát, párold puhára a vajban, majd hagyd hűlni. A vesét és a bélszínt hosszában vágd ketté, a bélszínt klopfold ki. Tedd rá a káposztát és a pórét, rendezd el rajta a vesedarabokat és a szalonnapörcöt. Tekerd fel szorosan, és kösd át. Tedd a tekercseket a visszamaradt vajjal kikent tepsibe, és süsd 15 percig. Karikázd fel a hagymát és a répát, majd rakd a tekercsek köré. Tedd bele a babérleveleket is, és önts alá 1 dl vizet. Süsd még egy órán át, időnként locsold meg a saját levével. A meghámozott burgonyát karikázd fel, tedd a tekercsek közé, és süsd meg. Amikor kész, vedd ki a húst, és szeleteld fel. A megmaradt levet keverd össze a vermuttal, majd öntsd a hússzeletekre. Zöldségekkel körítve tálald.
Pulykatekercs zöldségcsíkokkal
Hozzávalók 8 adaghoz:
-
8 vékony szelet pulykahús – körülbelül 15 dkg/darab
-
2 sárgarépa
-
2 cukkíni
-
2 pirospaprika
-
8 teáskanál bazsalikomszósz
-
2 evőkanál olívaolaj
-
1 evőkanál vaj
-
só
-
bors
-
8 hústű
A megtisztított sárgarépát és a meghámozott cukkínit vágd hosszában vékony szeletekre. Keresztben vágd félbe, majd hosszában darabold tovább. A paprikát vágd félbe, majd vékony csíkokra. A répadarabokat körülbelül 2 percig főzd bőségesen sós vízben, majd add hozzá a paprikát, és főzd még egy percig. Add hozzá a cukkínit is, és főzd még egy percig. A vizet végül öntsd le, és öblítsd le a zöldségeket hideg vízzel. A pulykaszeleteket kicsit nyomkodd ki kézzel, kenj rá bazsalikomszószt, sózd és borsozd. Tedd rá a húsokra a zöldségcsíkokat, majd csavard fel, a két végét hústűvel rögzítsd. Egy nagy lábosban melegíts olajat, és a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon süsd aranybarnára. A vajat forrósítsd fel egy lábosban, tedd bele a maradék zöldséget, sózd, borsozd, és tálald a tekercsek mellé.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Töltött darált hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
- 20 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
- 2 szelet gépsonka
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg feta sajt
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 3 tojás
- só
- bors
A zsemlét áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a feta sajtot szeld csíkokra. Serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és az oregánót, keverd össze, és hűtsd ki. A darált húsokat tedd egy tálba, add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát és a tojást. Sózd, borsozd, és gyúrd sima masszává. A szalonnaszeleteket terítsd ki egy nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve, majd simítsd rá a húsmasszát. Terítsd rá a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével tekerd össze. Helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 30 percig. Ezután középen nyisd ketté a fóliát, és süsd további 30 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka