4 laktató, töltött husi szombatra

Ha húsimádó vagy, és szereted a különleges ételeket, akkor neked valók a töltött husik, legyen szó szárnyasról vagy marháról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pikánsan töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke – körülbelül 1,5 kg
  • 50 ml húsleves
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 2 szál szárzeller
  • 1 szál rozmaring
  • néhány szál petrezselyem
  • 2 evőkanál konzervkukorica
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • kenyér
  • őrölt fehérbors

Az alaposan megmosott és szárazra törölt csirkét ízesítsd sóval és borssal. A kenyeret és a paprikát vágd kockákra, a meghámozott zellert pedig szeld vékony szeletekre.

A rozmaringot és a petrezselymet a száruk nélkül vágd össze. A kenyérkockákat pirítsd meg egy kicsit forró olajon. Az olajban aztán párold meg a zöldségeket, majd add hozzá a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig párold, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a kenyeret és a fűszereket. A kissé kihűlt zöldségkeveréket töltsd a csirkébe, a nyílást fogvájóval tűzd össze. Kend meg a csirkét vajjal, majd mellerészével felfelé helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Fordítsd meg, és süsd további 40 percig, közben locsolgasd a saját levével.

Töltött borjúbélszín

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúbélszín
  • fél kg borjúvese
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg káposztalevél
  • 1 póréhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 4 burgonya
  • 5 cl száraz vermut

A megmosott pórét és a káposztát vágd hosszú, vékony csíkokra. Aprítsd fel a szalonnát, párold puhára a vajban, majd hagyd hűlni. A vesét és a bélszínt hosszában vágd ketté, a bélszínt klopfold ki. Tedd rá a káposztát és a pórét, rendezd el rajta a vesedarabokat és a szalonnapörcöt. Tekerd fel szorosan, és kösd át. Tedd a tekercseket a visszamaradt vajjal kikent tepsibe, és süsd 15 percig. Karikázd fel a hagymát és a répát, majd rakd a tekercsek köré. Tedd bele a babérleveleket is, és önts alá 1 dl vizet. Süsd még egy órán át, időnként locsold meg a saját levével. A meghámozott burgonyát karikázd fel, tedd a tekercsek közé, és süsd meg. Amikor kész, vedd ki a húst, és szeleteld fel. A megmaradt levet keverd össze a vermuttal, majd öntsd a hússzeletekre. Zöldségekkel körítve tálald.

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 8 vékony szelet pulykahús – körülbelül 15 dkg/darab
  • 2 sárgarépa
  • 2 cukkíni
  • 2 pirospaprika
  • 8 teáskanál bazsalikomszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 8 hústű

A megtisztított sárgarépát és a meghámozott cukkínit vágd hosszában vékony szeletekre. Keresztben vágd félbe, majd hosszában darabold tovább. A paprikát vágd félbe, majd vékony csíkokra. A répadarabokat körülbelül 2 percig főzd bőségesen sós vízben, majd add hozzá a paprikát, és főzd még egy percig. Add hozzá a cukkínit is, és főzd még egy percig. A vizet végül öntsd le, és öblítsd le a zöldségeket hideg vízzel. A pulykaszeleteket kicsit nyomkodd ki kézzel, kenj rá bazsalikomszószt, sózd és borsozd. Tedd rá a húsokra a zöldségcsíkokat, majd csavard fel, a két végét hústűvel rögzítsd. Egy nagy lábosban melegíts olajat, és a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon süsd aranybarnára. A vajat forrósítsd fel egy lábosban, tedd bele a maradék zöldséget, sózd, borsozd, és tálald a tekercsek mellé.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Töltött darált hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 20 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
  • 2 szelet gépsonka
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 3 tojás
  • bors

A zsemlét áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a feta sajtot szeld csíkokra. Serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és az oregánót, keverd össze, és hűtsd ki. A darált húsokat tedd egy tálba, add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát és a tojást. Sózd, borsozd, és gyúrd sima masszává. A szalonnaszeleteket terítsd ki egy nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve, majd simítsd rá a húsmasszát. Terítsd rá a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével tekerd össze. Helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 30 percig. Ezután középen nyisd ketté a fóliát, és süsd további 30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük