4 laktató, töltött husi szombatra
Ha húsimádó vagy, és szereted a különleges ételeket, akkor neked valók a töltött husik, legyen szó szárnyasról vagy marháról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pikánsan töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke – körülbelül 1,5 kg
  • 50 ml húsleves
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 2 szál szárzeller
  • 1 szál rozmaring
  • néhány szál petrezselyem
  • 2 evőkanál konzervkukorica
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • kenyér
  • őrölt fehérbors

Az alaposan megmosott és szárazra törölt csirkét ízesítsd sóval és borssal. A kenyeret és a paprikát vágd kockákra, a meghámozott zellert pedig szeld vékony szeletekre.

A rozmaringot és a petrezselymet a száruk nélkül vágd össze. A kenyérkockákat pirítsd meg egy kicsit forró olajon. Az olajban aztán párold meg a zöldségeket, majd add hozzá a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig párold, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a kenyeret és a fűszereket. A kissé kihűlt zöldségkeveréket töltsd a csirkébe, a nyílást fogvájóval tűzd össze. Kend meg a csirkét vajjal, majd mellerészével felfelé helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Fordítsd meg, és süsd további 40 percig, közben locsolgasd a saját levével.

Töltött borjúbélszín

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúbélszín
  • fél kg borjúvese
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg káposztalevél
  • 1 póréhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 4 burgonya
  • 5 cl száraz vermut

A megmosott pórét és a káposztát vágd hosszú, vékony csíkokra. Aprítsd fel a szalonnát, párold puhára a vajban, majd hagyd hűlni. A vesét és a bélszínt hosszában vágd ketté, a bélszínt klopfold ki. Tedd rá a káposztát és a pórét, rendezd el rajta a vesedarabokat és a szalonnapörcöt. Tekerd fel szorosan, és kösd át. Tedd a tekercseket a visszamaradt vajjal kikent tepsibe, és süsd 15 percig. Karikázd fel a hagymát és a répát, majd rakd a tekercsek köré. Tedd bele a babérleveleket is, és önts alá 1 dl vizet. Süsd még egy órán át, időnként locsold meg a saját levével. A meghámozott burgonyát karikázd fel, tedd a tekercsek közé, és süsd meg. Amikor kész, vedd ki a húst, és szeleteld fel. A megmaradt levet keverd össze a vermuttal, majd öntsd a hússzeletekre. Zöldségekkel körítve tálald.

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 8 vékony szelet pulykahús – körülbelül 15 dkg/darab
  • 2 sárgarépa
  • 2 cukkíni
  • 2 pirospaprika
  • 8 teáskanál bazsalikomszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 8 hústű

A megtisztított sárgarépát és a meghámozott cukkínit vágd hosszában vékony szeletekre. Keresztben vágd félbe, majd hosszában darabold tovább. A paprikát vágd félbe, majd vékony csíkokra. A répadarabokat körülbelül 2 percig főzd bőségesen sós vízben, majd add hozzá a paprikát, és főzd még egy percig. Add hozzá a cukkínit is, és főzd még egy percig. A vizet végül öntsd le, és öblítsd le a zöldségeket hideg vízzel. A pulykaszeleteket kicsit nyomkodd ki kézzel, kenj rá bazsalikomszószt, sózd és borsozd. Tedd rá a húsokra a zöldségcsíkokat, majd csavard fel, a két végét hústűvel rögzítsd. Egy nagy lábosban melegíts olajat, és a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon süsd aranybarnára. A vajat forrósítsd fel egy lábosban, tedd bele a maradék zöldséget, sózd, borsozd, és tálald a tekercsek mellé.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Töltött darált hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 20 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
  • 2 szelet gépsonka
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 3 tojás
  • bors

A zsemlét áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a feta sajtot szeld csíkokra. Serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és az oregánót, keverd össze, és hűtsd ki. A darált húsokat tedd egy tálba, add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát és a tojást. Sózd, borsozd, és gyúrd sima masszává. A szalonnaszeleteket terítsd ki egy nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve, majd simítsd rá a húsmasszát. Terítsd rá a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével tekerd össze. Helyezd tepsibe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 30 percig. Ezután középen nyisd ketté a fóliát, és süsd további 30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük