4 gazdag, tápláló leves
Ha átfagyva hazaérsz, jól fog esni egy meleg, különösen tápláló leves. A főételre se legyen gondod, hiszen leveseink nagyon laktatóak.
Csirkeleves gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeaprólék
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- fél karalábé
- 10 dkg tisztított zöldborsó
- negyed zeller
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- só
- bors
A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát.
Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, hintsd meg liszttel, öntsd rá a tejszínt, és engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre. Apróra vágott petrezselyemmel hintsd meg, és tálald.
Korhelyleves
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt sertéscsülök
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 l káposztalé
- só és bors
- 3 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg füstölt főzőkolbász
A füstölt húst főzd puhára. A káposztát egy kicsit vágd össze. A hagymát aprítsd finomra, majd pirítsd üvegesre az olajon. A lángról lehúzva szórd meg pirospaprikával, keverd össze, majd azonnal önts rá 1-2 evőkanálnyi vizet. Add hozzá a káposztát. A káposztalevet a füstölt hús levével hígítsd kellemesen savanykásra és megfelelően sósra, majd öntsd a káposztára. Vágd kis kockákra a főtt füstölt húst, és add a léhez. Néhány percig forrald, majd borsozd be. Készíts a lisztből és az olajból világos rántást, rántsd be vele a levest, majd add hozzá a tejfölt. Forrald össze. A legvégén főzd bele a szeletekre vágott kolbászt is.
Disznótoros leves
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 40 dkg sertéstüdő
- 25 dkg sertésszív
- 25 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- 2-3 babérlevél
- 1 evőkanál só
- ecet
- őrölt bors
- fűszerpaprika
Vágd csíkokra a megtisztított belsőségeket, zúzd össze a fokhagymát, és vágd apróra a vöröshagymát. Készíts rántást zsírral, liszttel, fokhagymával és fűszerpaprikával, ízlésed szerint. A belsőségeket főzd meg sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával ízesített vízben, és sűrítsd be az elkészített rántással.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 40 dkg burgonya
- 1-2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egész köménymag
- őrölt édes pirospaprika
- só
Kockázd fel a vöröshagymát. Egy nagy lábosban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg a hús minden oldalát. Önts a húshoz 1 dl vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négy részre vágva, majd fedő alatt párold meg.
Tisztítsd meg a zöldségeket, a burgonyát kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagyma-gerezdeket vágd félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, majd ízlés szerint sózd meg. Főzd készre. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagyma-gerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab