4 mesés krumplisaláta
A fogyókúrázók körében nagy népszerűségnek örvendenek a különböző salátavariációk. Azonban ezek a receptek nem csak nekik szólnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hétköznapi főzőcskét senki nem szereti. Valamit viszont enni kell. Ha nincs kedved a konyhában robotolni, nézd meg krumplisaláta-variációinkat, melyekkel biztosra mehetsz.

Ráadásul másnapra is csomagolhatsz belőlük ebédre, így két étkezést elintézhetsz egy főzéssel.

Majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 fej hagyma
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • bors

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a mustárt, a tejfölt, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A krumplira és a hagymára öntsd rá az öntetet, és tedd hűtőbe, hogy jól összeérjen.

Nyári krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csomag retek
  • 3 evőkanál krémes joghurt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított menta
  • 1 citrom

A krumplikat tisztítsd, de ne pucold meg. Felezd el őket, és főzd puhára. A zöldbabot és a zöldborsót párold meg. A retket és a krumplit szeleteld fel.
A joghurtot, az olívaolajat és a mentát keverd össze, és egy citrom levét facsard bele. A zöldségeket tedd egy tálba, öntsd rá az öntetet, és óvatosan keverd össze.

Sváb krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 hagyma
  • 2 dl húsleves vagy csontleves
  • 1 kg burgonya
  • 1 kígyóuborka
  • 1 evőkanál mustár
  • snidling
  • bors

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel.
Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a levessel és az ecettel főzd fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Ha felfőtt, keverd hozzá a mustárt és az olívaolajat. A snidlinget aprítsd fel. A zöldségeket keverd össze, és öntsd rá az öntetet. Tedd hűtőbe néhány órára.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Csirkés krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg paradicsom
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 db pritamin paprika
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 lilahagyma
  • 1 teáskanál chili fűszerkeverék
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • olaj

A csirkemellet vágd apró csíkokra, és olajon süsd meg. A burgonyát főzd puhára, majd melegen hámozd meg és szeleteld fel. A paradicsomot és a pritaminpaprikát aprózd fel. A majonézt, a felaprított hagymát és a fűszereket keverd össze. Végül a zöldséget és a húst tedd egy tálba, öntsd rá az öntetet, és tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük